четвер, 18 листопада 2021 16:25

Кількість біженців у Білорусі стрімко зросла

Кількість біженців у Білорусі стрімко зросла
15 листопада кількість біженців у таборі між Польщею та РБ становила понад 2 тис. Станом на 18 листопада заявляють про 7 тис. Фото: belta.by

Кількість мігрантів у Білорусі за три дні зросла до 7 тис. Станом на 18 листопада у республіці перебуває приблизно 7 тис. біженців.

Про це заявила прессекретарка самопроголошеного президента країни Наталія Ейсмонт, передає Telegram-канал "Пул Первого".

"На сьогодні на території Білорусі перебувають приблизно 7 тисяч біженців. З них на кордоні у так званому стихійному таборі – приблизно 2 тисячі осіб", – розповіла Ейсмонт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попри критику Меркель знову розмовляла із Лукашенком

Додала, що від 200 до 500 осіб розмістилися на кордоні, але стихійно в інших точках.

"Це – біженці, яких поляки намагалися викинути силою за межі Польщі після того, як вони туди вже зайшли", – стверджує речниця білоруського диктатора.

Прикордонна служба Білорусі заявила, що минулими вихідними 13-14 листопада біженці продовжували прибувати у країну. Станом на 15 листопада їхня кількість у таборі між Польщею та РБ зросла до понад 2 тис.

18 листопада частину нелегальних мігрантів планують повернути з Білорусі в Ірак. Кількість тих, хто добровільно вирішив залишити Білорусь, досягла 325, повідомив представник МЗС Іраку Ахмед ас-Сахаф.

Зараз ви читаєте новину «Кількість біженців у Білорусі стрімко зросла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути