середа, 21 вересня 2022 18:11

Спецтема: Війна Росії проти України

"Кілька місяців будуть важкими" – що для України означає російська мобілізація

"Кілька місяців будуть важкими" – що для України означає російська мобілізація
Мобілізація закінчиться погано для Росії, але українцям варто готуватися до кількох важких місяців, наголошує політолог Микола Мельник. Фото: УНН

Часткова мобілізація, про яку оголосив президент Російської Федерації Володимир Путін, зруйнує російську армію. Однак українцям треба готуватися до кількох важких місяців, коли всі нові сили кинуть на фронт. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Микола Мельник.

"Декілька тижнів тому з'явилася інформація, що певні кола Путіна пропонують Україні мир – що наша країна відновлює свої конституційні кордони, крім Криму. Я думаю, це був замір української суспільної думки. Але значна частина нашого народу готова воювати, доки Крим не буде наш. Росіяни також зрозуміли, що затягнути нас у новий Мінськ не вийде. І зробили ставку на тотальну війну. Тоді ж почали запроваджувати відповідальність за дезертирство та поняття воєнного стану. У медіа почали істерію, що йде війна з НАТО і всю країну треба поставити на воєнні рейки. Колаборанти на окупованих територіях різко "захотіли" до складу РФ. Цим хочуть сказати, що ніби то на російські області нападає Україна. Що є підставою і для оголошення мобілізації, і для залучення країн-членів ОДКБ. Тобто примусити Білорусь до сухопутної війни проти України", – говорить Мельник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росії потрібна мобілізація" – чому в Москві знову згадали про "референдуми"

Мобілізація закінчиться погано для Росії, але українцям варто готуватися до кількох важких місяців, наголошує політолог.

"Тому що логістика в їхній армії не налагоджена. Людей мобілізувати вони можуть, дати їм автомати – теж, техніку – теж. Але це сильно вдарить по моральному духу їхніх збройних сил. Бо прийдуть люди, які воювати не бажають і не вміють. Це все підкріплене тим, що до військових частин направлять кримінальний елемент. І російська армія наповниться кадровими військовими, мобілізованими та злочинцями. Російське військо без логістики – слабке. Не покращуючи її, Кремль хоче збільшити армію. Все закінчиться сильним обвалом. Але перед цим вони вдарять по нас всіма силами і треба готуватися, що кілька місяців будуть важкими", – каже Мельник.

21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив у своїй країні часткову мобілізацію. Указ вже підписаний і мобілізація починається від 21 вересня. Диктатор планує кинути на війну в Україну 300 тис. резервістів.

21 вересня міністр оборони Росії Сергій Шойгу у відеозверненні заперечив війну Росії з Україною. Вона нібито триває з так званим "колективним Заходом", сказав він.

Зараз ви читаєте новину «"Кілька місяців будуть важкими" – що для України означає російська мобілізація». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути