пʼятниця, 15 липня 2016 09:21

Керрі попередив Путіна, що дипломатія не нескінченна

Керрі попередив Путіна, що дипломатія не нескінченна
112.ua

При відсутності конкретних кроків з боку Росії дипломатичні зусилля США не можуть продовжуватися нескінченно.

Про це заявив держсекретар США Джон Керрі під час розмови з президентом РФ Володимиром Путіним під час візиту в Москву, повідомляє "Голос Америки" з посиланням на заяву представника дипломатичного відомства США Джона Кірбі.

Очільник американської дипломатії висловив крайнє невдоволення діями російської сторони через систематичні порушення режиму припинення вогну з боку урядових сил в Сирії, які мають підтримку Кремля. Розмова між Керрі та Путіним тривала біля 3 годин та закінчилася о першій годині ночі за московським часом.

Раніше повідомлялось, що Джон Керрі здійснив візит до РФ, щоби запропонувати Кремлю співробітництво в Сирії та обмін розвідувальними даними щодо військової інфраструктури філіалів Аль-Каїди та Ісламської держави в Сирії.

Також Державний департамент анонсував зустріч держсекретаря США з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим, в ході якої планується детально обговорити американські ініціативи.

Щодо України, Джон Керрі закликав Москву прискорити перемовини з виконання Мінських угод, особливо стосовно їх безпекового компоненту, йдеться в повідомленні Держдепартаменту США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Керрі і Путін зустрілися в Москві

Нагадаємо, 14-15 липня держсекретар США Джон Керрі перебуває з офіційним візитом в Москві. Раніше голова американської дипломатії завітав до Києва, де зустрівся з президентом Петром Порошенком та головами парламенту та уряду України.

Зараз ви читаєте новину «Керрі попередив Путіна, що дипломатія не нескінченна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути