середа, 10 квітня 2024 04:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Кемерон не зміг переконати Трампа допомогти Україні, до Джонсона його не підпустили - The Guardian

Кемерон не зміг переконати Трампа допомогти Україні, до Джонсона його не підпустили - The Guardian
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон не зміг переконати Трампа щодо України. Фото: Getty Images

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон не зміг переконати Дональда Трампа дозволити Конгресу США проштовхнути військову допомогу Україні у розмірі $60 млрд.

Британському міністру навіть не дозволили зустрітися зі спікером Конгресу Майком Джонсоном, який теоретично міг би поставити пакет на голосування, пише The Guardian.

Кемерон мав приватну зустріч-вечерю з Трампом у Флориду, на якій пояснював, що в інтересах США не заохочувати Володимира Путіна до захоплення територій в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ розсекретили план Трампа щодо війни в Україні

Кемерон також наполягав на тому, що до саміту НАТО у Вашингтоні в липні цього року будуть розроблені плани для кожного члена Альянсу, які дозволять досягти цільового показника витрат на оборону, або й перевищити його. Він сподівався, що Трамп сигналізуватиме про зміну курсу, принаймні полегшивши шлях до зустрічі з Джонсоном.

Британські офіційні особи пояснили, що зустріч з Джонсоном не відбулася через неузгодженість розкладів політиків. Натомість Кемерон сказав журналістам, що знайде час, щоб зустрітися з "будь-якими людьми в Конгресі, які будуть раді розмові" про допомогу Україні. Бажання виявилось явно однобоким, пише видання.

На спільній прес-конференції у Вашингтоні у вівторок Кемерон і Держсекретар США Ентоні Блінкен повторили свої заклики до Конгресу розблокувати надання допомоги. Кемерон наполягав на тому, що він приїхав до США не для того, щоб читати лекції або втручатися у внутрішню американську політику, але сказав, що готовий відмовитися від "дипломатичної мови", оскільки відчуває емоційну потребу в тому, щоб США і Європа об'єдналися для захисту Україну від російської агресії.

Раніше спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон заявив, що готовий виставити на голосування законопроєкт, який включає допомогу Україні.

У документі йдеться про виділення $60 млрд на допомогу Україні. $34 млрд піде на зброю, решту планують витратити на навчання військових, на гуманітарну та іншу невійськову допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Кемерон не зміг переконати Трампа допомогти Україні, до Джонсона його не підпустили - The Guardian». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути