вівторок, 10 жовтня 2017 23:41

Каталонія відкладає проголошення незалежності на невизначений термін

Каталонія відкладає проголошення незалежності на невизначений термін
Каталонія не спішить проголошувати незалежність. Фото: Новое время

Глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон, виступаючи у вівторок, 10 жовтня, в регіональному парламенті, заявив, що Каталонія відкладає оголошення незалежності від Іспанії.

У своїй промові, початок якої було відкладено на одну годину, політик закликав парламент відкласти проголошення незалежності, щоб деескалірувати ситуацію і провести переговори з урядом Іспанії. "Ми не злочинці, не божевільні і не путчисти", - заявив Пучдемон, звертаючись до народу Іспанії, повідомляє BIN.

У той же час глава регіональної адміністрації Каталонії піддав різкій критиці центральний уряд в Мадриді. За його словами, він до сьогоднішнього дня відкидав всі спроби діалогу з боку Барселони. "Відповіддю завжди була радикальна і абсолютна відмова в поєднанні з переслідуванням каталонських установ", - зазначив Пучдемон. У той же час, на його думку, "згода і демократія є єдиним шляхом" дозволу напруженої ситуації між Мадридом і Барселоною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тисячі людей протестують в центрі Барселони проти відділення від Іспанії

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив, що в Каталонії "не було референдуму, а була інсценізація" і пригрозив позбавити її статусу автономії. У свою чергу Єврокомісія закликала уряд країни і влади Каталонії до діалогу. Франція і Німеччина заявили про свою солідарність з Мадридом.

Зараз ви читаєте новину «Каталонія відкладає проголошення незалежності на невизначений термін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути