понеділок, 24 вересня 2018 14:39

Карикатурист висміяв поставки новітньої російської зброї до Сирії

Ізраїльський карикатурист Амсо Бідерман висміяв поставки новітньої російської зброї до Сирії.

На малюнку, який опублікувало вчора видання Haaretz, зображені російські військові, президент Володимир Путін і президент Сирії Башар Асад. Вони стоять біля російської зенітно-ракетної системи С-400 "Тріумф". "Якщо ми надамо С-400, вони зіб'ють усі наші літаки", - каже один із військових. Путін і Асад нервово пітніють.

Автор: haaretz.com
  Ізраїльський карикатурист Амсо Бідерман висміяв поставки російської військової техніки до Сирії
Ізраїльський карикатурист Амсо Бідерман висміяв поставки російської військової техніки до Сирії
Карикатура набуває популярності в англомовному Twitter після офіційної заяви російського міністра оборони Сергія Шойгу, що Кремль поставить до Сирії ракетно-зенітні комплекси С-300. Сторінки, пов'язані із військовою розвідкою, повідомляють, що ці машини уже знаходяться у Сирії. Їх привезли 22 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катастрофа ІЛ-20: росіяни офіційно "довели" провину Ізраїлю

С-300 перехоплює засоби повітряного нападу на дальності понад 250 км, може вражати кілька повітряних цілей одночасно. 2013-гог Росія на прохання Ізраїлю призупинила поставку цих комплексів Дамаску.

С-400 здатні перехоплювати крилаті ракети, літаки тактичної та стратегічної авіації маневруючими боєголовками балістичних ракет на відстані 400 км і висоті 5 км над землею. Визначають ціль за 600 км.

Близько 22:00 18 вересня 4 ізраїльські винищувачі F-16 на низькій висоті над морем пройшли повз французький корабель "Овернь", щоб не помітили радари. Судно в той час випустило у невідомому напрямку кілька крилатих ракет, за даними росіян. Російський Іл-20 із 15 військовими на борту ішов на посадку після закінчення патрулювання. F-16 зайшли в його повітряний коридор, але нижче. Здійснили 2 удари по урядовій військовій базі "Латакія" і повернули. Бомби влучили у військову базу, аеродром, алюмінієвий завод і нафтобазу. Сирійські системи ППО, надані Кремлем, спробували збити нападників, але влучили у Іл-20. Кремль звинуватив у загибелі росіян Ізраїль.

Сирійці відкрили вогонь за 40 хв. після атаки ізраїльських літаків. Про це йдеться в звіті, який Тель-Авів передав росіянам. Він стосується збитого над Середземним морем Іл-20.

Зараз ви читаєте новину «Карикатурист висміяв поставки новітньої російської зброї до Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути