середа, 28 жовтня 2020 22:53

Карикатура на Ердогана: МЗС Туреччини викликало повіреного Франції

Карикатура на Ердогана: МЗС Туреччини викликало повіреного Франції
Ердоган подав кримінальну скаргу на Charlie Hebdo. Фото: Reuters

До МЗС Туреччини викликали повіреного у справах Франції через опубліковану в сатиричному журналі Charlie Hebdo образливу карикатуру на турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана.

Про це повідомляє агентство Anadolu.

"Тимчасовий повірений у справах посольства Франції в Анкарі був викликаний до Міністерства закордонних справ з приводу карикатури в журналі Charlie Hebdo, яку міністерство рішуче засуджує" - сказано у повідомленні.

Франція відкликала свого посла в Туреччині для консультацій після того, як президент Реджеп Таїп Ердоган образив свого французького колегу Еммануеля Макрона.

Турецька влада раніше засудила французький журнал за публікацію у вівторок "глибоко образливої карикатури". Ердоган у середу подав кримінальну скаргу на Charlie Hebdo.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Перевірте психіку": Ердоган принизив Макрона

Charlie Hebdo зобразив на передовиці Ердогана, який сидить в кріслі в одних трусах і білій футболці, тримає напій, а іншою рукою задирає жінці традиційний мусульманський одяг, і вигукує при цьому: "У-у-ух! Пророк!".

Журнал таким чином відреагував на напруженість у відносинах Франції та Туреччини через висловлювання Ердогана на адресу Еммануеля Макрона.

24 жовтня Ердоган заявив, що Макрону потрібно "лікувати психіку" через політику президента Франції щодо мусульманської меншини.

Скандальний паризький сатиричний тижневик Charlie Hebdo показав карикатуру з сексуальним підтекстом на президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, яку розмістив на обкладинку свіжого випуску. Обкладинку журнал виклав на своїй сторінці в Twitter у вівторок, 27 жовтня.

На новій карикатурі турецький лідер в майці і трусах сидить в кріслі, лівою рукою високо задираючи поділ сукні жінки, яка проходить поруч. У цей момент він вимовляє: "О! А ось і пророк!". У правій руці він тримає банку з напоєм. Заголовок говорить: "Ердоган: у приватному житті він дуже кумедний!".

Зараз ви читаєте новину «Карикатура на Ердогана: МЗС Туреччини викликало повіреного Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути