вівторок, 16 березня 2021 10:50

Канада стала на захист вакцини AstraZeneca

Канада стала на захист вакцини AstraZeneca
Уся вакцина розробки AstraZeneca, яка використовується в Канаді, була виготовлена в Індії. Фото: pixabay.com

У Канаді не вбачають ризиків у застосуванні вакцини AstraZeneca для масового щеплення проти Covid-19. Там не призупинятимуть вакцинацію препаратом.

Про це на пресконференції в Монреалі заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо. Він наголосив, що й сам охоче вакцинується, але дочекається черги. Мати політика 72-річна Маргарет Трюдо вже зробила щеплення проти Covid-19.

"Департамент охорони здоров'я Канади, наші експерти та науковці приділяють багато часу, аби гарантувати безпечність та ефективність усіх вакцин, затверджених у країні. Найкращою вакциною є та, яку ви можете найшвидше отримати. Саме так ми зможемо пройти крізь це якнайшвидше та якнайбезпечніше", - сказав Трюдо.

За його словами, жодна доза вакцини Covishield, що використовують у Канаді, не надійшла з тієї ж партії, яку застосовують у Європі.

Усю вакцину розробки AstraZeneca для Канади виготовили в Індії за ліцензійною угодою під назвою Covishield. Країна закупила 2 млн доз препарату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без права вибору: чому не слід чекати на вакцину Pfizer

У низці країн призупинили використання вакцини через повідомлення про можливі побічні наслідки у вигляді виникнення тромбів.

У ВООЗ рекомендують продовжити її застосування, доки йде розслідування причин виникнення тромбозу в деяких вакцинованих. Розробники вакцини від коронавірусу AstraZeneca запевнили в безпечності препарату.

Зараз ви читаєте новину «Канада стала на захист вакцини AstraZeneca». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути