пʼятниця, 22 березня 2024 03:52

Канада скоротить кількість українських біженців

Канада скоротить кількість українських біженців
Канада протягом наступних трьох років планує скоротити кількість тимчасових жителів. Фото: Укрінформ

Канада вперше в історії країни планує встановити обмеження на кількість тимчасових мешканців.

Зокрема, біженців з України. Про це повідомив міністр імміграції Канади Марк Міллер.

Також під обмеження потраплять іноземні студенти, іноземні працівники і шукачі притулку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канада надала Україні $1,5 млрд фінансової допомоги

Кількість тимчасових жителів буде скорочено протягом наступних трьох років, а перше обмеження буде введено вже у вересні цього року.

Всього Канада планує скоротити кількість тимчасових мешканців до 5% від загальної кількості населення (наразі таких людей у країні 6,2%).

Міллер заявив, що в Канаді спостерігалося "різке збільшення кількості тимчасових жителів". Станом на 2024 рік, за його словами, в країні загалом проживає 2,5 мільйона таких осіб.

У рамках нової політики канадські підприємства повинні будуть скоротити кількість тимчасових іноземних працівників, і зробити це вже до 1 травня. Два винятки з правила становитимуть працівники будівельного сектору та сфери охорони здоров'я.

Обмеження вважається значним зрушенням у політиці Канади, яка історично покладалася на відкриту імміграцію для заповнення вакантних робочих місць і розв'язання проблеми швидкого старіння робочої сили.

Торік у жовтні Європейський Союз продовжив термін дії механізму тимчасового захисту для українських біженців до 4 березня 2025 року.

Влада Ірландії вирішила з 2024 року скоротити допомогу для нових біженців з України. Так само Уряд Норвегії вдруге скорочує допомогу біженцям з України.

У Великій Британії 19 лютого уряд припинив дію програми допомоги сім'ям із України під назвою Ukraine Family Scheme. Ця програма дозволяла українським біженцям легально перебувати на території Сполученого Королівства.

У Польщі продовжать тимчасовий захист біженців з України до 4 березня 2025 року. Проте хочуть посилити вимоги щодо їх підтримки. Йдеться про контроль над виділеними грошима та пільгами. Крім того, українські біженці, які захочуть повернутися до України бодай на один день, втратять це право.

Зараз ви читаєте новину «Канада скоротить кількість українських біженців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути