Ексклюзиви
неділя, 01 серпня 2021 02:25

Канада опинилася на порозі четвертої хвилі коронавірусу

Канада опинилася на порозі четвертої хвилі коронавірусу
Фото: Pixabay

Протягом найближчих тижнів Канада проходитиме через четверту хвилю COVID-19, яка буде м'якшою за попередні через масову вакцинацію. Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила головна санітарна лікарка Канади Тереза Там.

"Ми стоїмо на порозі четвертої хвилі COVID-19, зумовленої штамом Дельта. Однак траєкторія розвитку залежатиме від зростання кількості повністю вакцинованих людей, а також часових рамок, темпів та масштабу відкриття економіки", - сказала Там.

За її словами, через пом'якшення обмежувальних заходів у Канаді варто очікувати певного зростання нових випадків інфікування. "Ми передбачаємо, що нові випадки будуть зосереджені переважно серед невакцинованої молоді, однак поширяться й на старші вікові групи невакцинованих. Вища кількість нових випадків та старший вік інфікованих врешті-решт призведуть до збільшення важких випадків перебігу недуги та кількості госпіталізацій", - наголосила лікарка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штам Delta може стати однією з найпоширеніших інфекцій світу

Вона додала, що це свідчить про "необхідність обачного підходу до пом'якшення заходів охорони громадського здоров'я". "Нам також слід залишатися обачними та реагувати на ознаки повернення коронавірусу, й продовжувати нарощувати пропорцію вакцинованого населення", - підсумувала Там.

Раніше учені назвали причини появи нових штамів коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Канада опинилася на порозі четвертої хвилі коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути