неділя, 10 липня 2022 10:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Канада готує новий удар по економіці РФ

Канада готує новий удар по економіці РФ
Уряд Канади анонсував нові санкції проти Російської Федерації. Фото: pixabay.com

Уряд Канади анонсував нові санкції проти країни-агресорки Російської Федерації.

Нафтовий, газовий, хімічний та обробний сектори становлять понад 50% доходів. Саме цих секторів торкнуться обмеження, зазначили в заяві представники міністерства закордонних справ Канади 9 липня.

"Таким чином, щоб допомогти виснажити військовий бюджет президента Володимира Путіна та ще більше обмежити здатність Росії вести війну, Канада розширить наявні заходи в нафтовому, газовому та хімічному секторах, включивши до них промислове виробництво", – йдеться на офіційному сайті канадського уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія погрожує Литві та ЄС "жорсткими заходами" найближчими днями

Нові обмеження стосуватимуться наземного та трубопровідного транспорту, а також виробництва металів та транспорту, комп'ютерів, електронного та електричного обладнання та машин. Після того як застосують санкції, у канадських підприємств буде 60 днів для укладання контрактів із цільовими галузями та послугами.

"Канада твердо підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Невиправдана війна Путіна торкнулася мільйонів людей в Україні та в усьому світі. Ось чому ми продовжимо атакувати скарбницю російського режиму. Канада не послабить тиск на російський режим", – заявила міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі.

Значення дефолту Російської Федерації, який відбувся днями, дещо перебільшене. Обмеження щодо нафти і газу – це дієві санкції. Про це сказав радник президента з економічних питань Олег Устенко.

У червні Європейський Союз затвердив шостий санкційний пакет проти Росії і Білорусі. Заборонили імпорт російської нафти в ЄС. Польща запропонувала ЄС повністю відмовитися від російського газу.

ЄС розпочав роботу над сьомим пакетом санкцій, у рамках якого можуть запровадити ембарго на імпорт золота з Росії.

Зараз ви читаєте новину «Канада готує новий удар по економіці РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути