понеділок, 13 лютого 2017 08:47

Йде велика вода: оголосили негайну евакуацію

Йде велика вода: оголосили негайну евакуацію

У США оголошена негайна евакуація через руйнування найвищої дамби у місті Оровілл. Вода може прорватися протягом години.

Гребля є найвищою в США, її висота становить 235 метрів. На дамбі утворилася величезна 200-фунтова діра. Частина бетонного покриття на верхній платформі греблі просто обвалилася. Причина обвалу поки не встановлена, пише РИА-новости.

У зону евакуації потрапили населені пункти з населенням щонайменше 90 тисяч осіб. В містечку Оровілл проживає 16 тисяч, які мають попрямувати в місто Чіко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виникла загроза підтоплення - Москаль

Ерозія аварійного водоскиду може призвести до неконтрольованого скидання води з озера Оровілл. Об'єм води в озері оцінюється понад 4,3 мільярда кубометрів. Вже зараз, щоб не допустити обвалення греблі, скидання води посилене до 100 тис кубічних футів (2,8 тисячі кубометрів) на хвилину.

Вода почала переливатися через запасний водоскид в суботу після сильних дощів. За повідомленням влади, цей процес триватиме протягом наступного дня. Крім того, вода почала переливатися через основний водоскид, який серйозно постраждав від ерозії. Влади почнуть оцінювати збиток в понеділок.

Зараз ви читаєте новину «Йде велика вода: оголосили негайну евакуацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути