понеділок, 17 травня 2021 07:27

Ізраїль відновив обстріл Сектору Гази

Ізраїль відновив обстріл Сектору Гази
Унаслідок атаки було пошкоджено лінію, яка живить електроенергією від єдиної електростанції більшу частину південної Гази. Фото: Reuters

У ніч проти понеділка винищувачі армії оборони Ізраїлю відновили обстріл терористичних цілей у Секторі Гази.

Ісламський рух спротиву навмисно приховує військові цілі в житлових будинках і районах, повідомив генштаб ЦАХАЛу вTwitter.

"ХАМАС наражає на небезпеку своїх власних мирних жителів, ми прагнемо мінімізувати шкоду для всіх цивільних осіб", - заявили ізраїльські військові.

Військові літаки завдали серію важких авіаударів по декількох точках міста Газа в понеділок уранці, пише The Associated Press. Серед уражених цілей виявилася головна прибережна дорога на захід від міста, а також об'єкти безпеки.

"Вибухи лунали з півночі на південь впродовж 10 хвилин. Атака була більш потужною та тривала довше, ніж серія авіаударів, завданих добою раніше, коли загинули 42 палестинці", - йдеться у повідомленні.

Компанія з розподілу електроенергії заявила, що внаслідок атаки було пошкоджено лінію, яка живить електроенергією від єдиної електростанції більшу частину південної Гази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генсек ООН назвав єдиний шлях врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту

Армія оборони Ізраїлю знищила офіс голови служби безпеки ХАМАС в Секторі Гази 15 травня. Це відбулося "у відповідь на понад 200 ракет, випущених з Гази по Ізраїлю", як вказали в ЦАХАЛі. Окрім штабу військової розвідки, в багатоповерховому будинку "Аль-Джала" також знаходилися офіси міжнародних ЗМІ, зокрема американського агентства Associated Press.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль відновив обстріл Сектору Гази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути