вівторок, 08 грудня 2020 13:45

Ізраїль допоміг США вистежити бін Ладена

Ізраїль допоміг США вистежити бін Ладена
Чоловік читає новину про ліквідацію бін Ладена / Getty Images

Ізраїльська розвідка допомогла США ліквідувати лідера "Аль-Каїди" Осаму бен Ладена, розповів колишній глава ЦРУ Джон Бреннан.

Співпраця Ізраїлю та США, яка включає спеціальні операції та вбивства, охоплює багато справ і регіонів світу, говорить Бреннан. Про це пише польське видання wGospodarce.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліквідували сина бен Ладена

"Це була спецоперація США, але розвідка, яка привела до заключного нальоту на будинок у Пакистані, де зупинявся бен Ладен - результат багатьох років роботи. Серед тисяч розвідувальних даних, були відомості, надані ізраїльтянами в результаті їх розвідувальних операцій. Ізраїль завжди був одним із основних постачальників частин головоломки для розвідки США", - пояснив директор ЦРУ 2013-2017 років Джон Бреннан.

Він підкреслив, що співпраця проти терористичних організацій, поширення ядерної зброї, і ворожих країн зміцнили хороші відносини між розвідкою США та Ізраїлю.

"Кілька важливих і блискучих операцій, в яких співпрацювали американські й ізраїльські розвідки, були успішні. Більшість із них ніколи не будуть відомі", - сказав Бреннан.

Осаму бен Ладена убили 2 травня 2011-го в його штаб-квартирі в місті Абботабад у Пакистані. Терориста виявили після більш як 4 років відстеження одного з його довірених кур'єрів. Слід удалося взяти завдяки свідченням одного з заарештованих після терактів 11 вересня 2001-го.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль допоміг США вистежити бін Ладена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути