Ексклюзиви
четвер, 25 березня 2021 13:50

Із чоловіка вилізла глиста завдовжки понад 18 м

Із чоловіка вилізла глиста завдовжки понад 18 м
Глиста з тіла чоловіка завдовжки 18 м / ViralPress

Лікарі дістали глиста завдовжки понад 18 з прямої кишки тайського чоловіка.

67-річний пацієнт звернувся в лікарню провінції Нонгкхай зі скаргами на болі в животі. Медики взяли в нього аналізи, які показали 28 яєць глистів. Про це пише Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали паразитів, якими найчастіше заражаються восени

Наступного дня, 20 березня, чоловікові дали знеболювальне і ліки проти глистів. З нього вийшов гігантський паразит.

"Бичачий ціп'як Taenia saginata завдовжки понад 18 метрів вийшов із пацієнта. Його зразок відправили на дослідження. Він був великим, і знадобилося багато часу, щоб розкласти на землі", - сказав представник Центру дослідження паразитарних захворювань.

Лікарі вважають, що паразит з'явився з сирого м'яса, що містить яйця паразита. Медики сказали, що бичачий ціп'як був найбільший з виявлених в Таїланді за понад 50 років. Ці паразити можуть жити в організмі людини понад 30 років.

Медики запропонували членам сім'ї пацієнта також пройти медичні тести, щоб з'ясувати, чи є в них паразити, бо вони також у групі ризику. Лікарі попередили, щоб не їли більше сирого м'яса, бо це одна з основних причин появи паразитів в організмі. Люди заражаються, коли їдять сиру чи недоварену яловичину, яка містить личинки глиста.

Ціп'як - гладкий глист, який заражає велику рогату худобу й людину. Він спричиняє у людини захворювання - теніаринхоз, уражаючи травну систему. Паразит поширений повсюдно. Особливо в країнах Африки, Близького Сходу, Середньої Азії, Південно-Східній Азії та Південної Америки. Трапляється іноді в окремих регіонах Південної та Східної Європи. Зокрема, в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Із чоловіка вилізла глиста завдовжки понад 18 м». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути