неділя, 26 грудня 2021 11:05

Іран провів випробування балістичних ракет

Іран провів випробування балістичних ракет
У Тегерані заявили, що ці навчання є "найсерйознішим попередженням представникам сіоністського режиму". Фото: DW

Армія Ірану здійснила кілька запусків балістичних ракет.

Запуск відбувся в рамках військових навчань "Великий пророк" і є попередженням Ізраїлю. Про це заявив головнокомандувач іранської армії Мохаммед Багері, передає .

За його словами, Іран має у своєму розпорядженні сотні ракет, "здатних зруйнувати країну, яка зважиться напасти на Іран".

"Маневри, що пройшли в Ірані, є найсерйознішим попередженням представникам сіоністського режиму. Якщо вони припустяться найменшої помилки, ми відріжемо їм руку", - заявив глава Корпусу вартових іранської революції Хосейн Саламі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США і ЄС відреагували: в Афганістані страчують колишніх військових

Великобританія засудила запуск балістичних ракет.

"Балістичні ракети є загрозою для регіональної та міжнародної безпеки, їх застосування є кричущим порушенням резолюції Радбезу ООН 2231, що забороняє Ірану будь-які дії, пов'язані з балістичними ракетами, здатними доставляти ядерні боєголовки", - йдеться у заяві британського Міністерства закордонних справ.

На території Ірану пройшли п'ятиденні військові навчання "Великий пророк". Вони розпочалися 20 грудня на території трьох провінцій, що мають вихід до Перської затоки: Бушер, Хормозган та Хузестан.

Військові навчання відбулися на тлі переговорів, що тривають у Відні, про порятунок міжнародної атомної угоди щодо Ірану, укладеної у 2015 році. За словами дипломатів, переговори проходять важко, адміністрація Сполучених Штатів готується до їхнього провалу.

США за адміністрації президента Дональда Трампа в 2018 році в односторонньому порядку вийшли з атомної угоди, назвавши її абсолютно неприйнятною, і знову ввели проти Ірану широкі санкції. У відповідь Тегеран почав поетапно відмовлятися від дотримання умов міжнародної домовленості. Ізраїль категорично відкидає укладену у 2015 році атомну угоду з Іраном.

Зараз ви читаєте новину «Іран провів випробування балістичних ракет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути