вівторок, 16 травня 2017 11:40

Інтернетом гуляє фейк про побиття польскими підлітками українки

Інтернетом гуляє фейк про побиття польскими підлітками українки
Фейк про те що польські підлітки побили українку / стопкадр

В інтернеті з'явилася інформація про те, що нібито 11 травня біля однієї зі шкіл польського міста Гданська була "жорстоко побита і принижена українська школярка". Дівчинку цькував натовп одноліток зі словами "бандерівська курва", агресивні підлітки наносили жертві удари по голові й животу. Громадські діячі спростовують таку інформацію.

Фейк про побиття дівчини з посиланням на Facebook користувачки Маріки Путлевської оприлюднили російськомовні сайти, пише Zaхid.net

Це спричинили хвилю обурення у місцевих мешканців. Зокрема, професор Гданського університету, українська активістка, волонтер руху на підтримку Євромайдану Марта Коваль спростувала таку інформацію.

"Російськомовний портал повідомив, буцімто в Гданській гімназії учениці брутально побили іншу ученицю за те, що вона українка. Це неправда. Конфлікт між підлітками справді трапився, проте побита дівчина точно не є українкою, а суперечка не має етнічного тла. Відтак, це чергова московська провокація на кшталт "розіп'ятого хлопчика" або "зґвалтованої мігрантами дівчинки", – заявила вона.

Фейк поширив сайт vedomosti. Там писали, що побита дівчинка дала згоду на оприлюднення жорстокого побиття. При цьому кривдники дівчинки свою провину повністю заперечують. У Facebook Маріка Путлевська пише, що такі відео допоможуть людям усвідомити масштаб проблеми під назвою антисемітизм і ксенофобія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комплекс жертви поляків має стати для нас пересторогою - В'ятрович

Мапу знищених українських пам'ятників у Польщі та польських в Україні склав Український інститут національної пам'яті. Упродовж 3 років у Польщі знищили 15 українських пам'ятників. В Україні - 4 польські. Усі 4 пам'ятники відновили коштом України. Жоден з українських пам'ятників не відновили.

Зараз ви читаєте новину «Інтернетом гуляє фейк про побиття польскими підлітками українки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути