субота, 20 червня 2020 23:05

Індія та Китай звинуватили один одну в порушенні кордону

Індія та Китай звинуватили один одну в порушенні кордону
Продовжується Індо-китайський конфлікт. Фото: Reuters

Урядовці Індії та Китаю обмінялися взаємними звинуваченнями у порушенні кордону після збройної сутички у спірному прикордонному районі в Гімалаях, в якій брали участь військові обох сторін.

"Індія та Китай у суботу обмінялися свіжими звинуваченнями у порушенні кордону у спірному Гімалайському регіоні, де військові з обох боків цього тижня вперше протягом півстоліття вступили у смертельну сутичку", - повідомляє The National.

Кожна зі сторін звинувачує іншу у порушеннях, які призвели до смертельної сутички 15 червня.

Уряд Індії звинуватив Китай у намірах збудувати споруди на "лінії фактичного контролю", яка розмежовує прикордонний район. Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді заявив, що його країна не допустить жодних односторонніх змін щодо спірного кордону.

Речник Міністерства закордонних справ Китаю Чжао Ліцзян звинуватив індійських військових у "навмисній провокації" в цьому районі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Індії - найбільша за 30 років навала сарани

Індійсько-китайські відносини прописано у двосторонній угоді від 1954 року. Проте країни й досі не змогли владнати територіальні суперечки навколо двох регіонів — Аксай Чін та Аруначал-Прадеш, які згідно зі Сімлською конвенцією 1914 року відійшли від Тибету до Британської Індії. 1962 року в результаті прикордонної війни китайські війська зайняли Аскай Чін — територію загальною площею 38 тис. кв. км. Однак Індія досі претендує на неї, стверджуючи, що це частина її провінції Ладакх.

Зараз ви читаєте новину «Індія та Китай звинуватили один одну в порушенні кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути