пʼятниця, 02 березня 2018 18:34

"І пиячить, і танцює, і літає, і плаває. Ось тільки в космос боїться" - Горбачов розповів про своє ставлення до Путіна

"І пиячить, і танцює, і літає, і плаває. Ось тільки в космос боїться" - Горбачов розповів про своє ставлення до Путіна
Михайло Горбачов на Червоній площі перед початком військового параду на честь Дня перемоги, 9 травня 2017 року. Фото: Михайло Метцель

Перший і останній президент СРСР, останній генсек КПСС 87-річний Михайло Горбачов розповів про своє неоднозначне ставлення до президента РФ 65-річного Володимира Путіна.

Горбачов вважає, що Путін знаходиться на своєму місці. Каже, що його влада дозволяє утримати Росію від розпаду. Але критикує за ореол всемогутності, який створив довкола себе очільник Кремля. Про це йдеться в інтерв'ю, яке опублікувала "Медуза" на честь дня народження радянського політика.

Горбачов розповідає, що востаннє бачив Путіна на святкуванні Дня Росії 12 червня 2017-го. Згадує, як насторожила його охорону поява чинного президента.

- Я кажу: "Давно не бачилися". Він: "Жу-жу-жу". Він зараз багато муркотить. Щоб неясно було, - розповідає Горбачов.

Путін надто високої думки про себе, вважає екс-генсек.

- Я про шкоду самовпевненості попередив Путіна. Коли я сказав, що він вважає себе заступником Бога, - згадує свою заяву 2014-го року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США та Росія повинні підписати договір щодо ядерної зброї - Горбачов

Політикою Кремля Горбачов незадоволений.

- Якщо "Єдина Росія" працюватиме так, як зараз, то її чекає доля компартії, - вважає.

- Веселощів у нього багато. І пиячить, і танцює, і літає, і плаває, дідько, ну все, що можна, робить. Ось тільки в космос боїться. Тоді ж всі писатимуть: "Володимире Володимировичу, не повертайтеся, зробіть ласку народу!" - жартує Горбачов.

Багато в чому ображений на Путіна. Той 2013-го заявив, що Горбачову треба підкоротити язика. Так відреагував на критику екс-генсека щодо себе. 2016 року сказав, що не привітався з Горбачовим під час Дня перемоги, бо не помітив його.

Але вважає, що Путін повинен займати свою посаду, аби не розвалилася країна.

- Я думаю, на місці він. Місце це спільними зусиллями загиджене до краю. Але треба було її зберегти, щоб країна не розпалася. І ми змушені на це зважати, незважаючи на прорахунки і помилки, - пояснює екс-генсек.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Горбачов розмову починав із мата й ніколи не звертався на "ви"

Сам Горбачов від політики відмовлятися не поспішає. Керує об'єднанням "Союз соціал-демократів". Не полишає надії перетворити його на партію, альтернативну кремлівським.

Існує ймовірність відновлення Радянського Союзу в його колишньому складі, заявив Горбачов у інтерв'ю ТАСС.

"У колишніх кордонах і з тим же складом, добровільно", - уточнив він. Проте це має бути якісно новий Союз. Не радянський.

Також перший і останній президент СРСР Михайло Горбачов підтримав анексію Криму і Севастополя Росією. Заявив, що в аналогічній ситуації вчинив би так само, як Володимир Путін.

Зараз ви читаєте новину «"І пиячить, і танцює, і літає, і плаває. Ось тільки в космос боїться" - Горбачов розповів про своє ставлення до Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути