четвер, 01 листопада 2018 16:00

Хворі на епілепсію діти спонукали британську владу узаконити марихуану

З 1 листопада у Великобританії дозволили купувати та вживати марихуану з медичною метою.

Придбати її можна виключно за рецептом лікаря. Медики виписуватимуть такі рецепти в окремих випадках, якщо інші ліки будуть неефективними, повідомляє BBC.

Ввести нові правила владу спонукала кампанія батьків 2 хлопчиків, що страждають від епілепсії.

У 6-річного Альфі Дінглі було до 150 епілептичних приступів на місяць. Здоров'я хлопчика помітно поліпшилося в Нідерландах, де він приймав конопляну олію. Після повернення до Британії батьки домоглися для сина тимчасового дозволу на ліки на основі марихуани.

Автор: BBC
  Біллі Келдуелл та Альфі Дінглі
Біллі Келдуелл та Альфі Дінглі

Сім'я Біллі Келдуелла намагалася привезти ліки з коноплі для сина з-за кордону. Препарати вилучили в аеропорту Хітроу. А коли стан Біллі різко погіршився, ліки повернули, видавши тимчасовий дозвіл.

Автор: Reuters
  Біллі Келдуелл та його мама Шарлотта. Історія Біллі спонукала британську владу переглянути ставлення до ліків з марихуани
Біллі Келдуелл та його мама Шарлотта. Історія Біллі спонукала британську владу переглянути ставлення до ліків з марихуани

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Кабміном вимагають легалізації марихуани

Глава Міністерства внутрішніх справ Британії Саджид Джавід сказав: "Випадки з хворими дітьми ясно показали мені, що наша позиція щодо медичних препаратів на основі канабісу неправильна". Урядовець наголосив: дозвіл на марихуану в медичних цілях не означає, що її легалізують повністю.

Хто з пацієнтів насправді потребує ліків на основі коноплі, вирішуватиме окрема експертна комісія.

З 17 жовтня 20180го марихуану повністю легалізували в Канаді. Це перша країна "великої сімки", що скасувала заборону на продаж і вживання канабісу в рекреаційних цілях. Також марихуана повністю легалізована в Уругваї. Майже у 30 американських штатах можна приймати її в медичних цілях.

Зараз ви читаєте новину «Хворі на епілепсію діти спонукали британську владу узаконити марихуану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути