середа, 17 жовтня 2018 08:22

На всій території Канади офіційно легалізували марихуану

На всій території Канади офіційно легалізували марихуану
Відсьогодні в Канаді можна легально курити коноплі без рецепту лікаря. Фото: images2.popmeh.ru

В Канаді легалізували збут і вживання марихуани. Відповідні законодавчі зміни стали чинними у всіх провінціях й територіях Канади.

Умови продажу та купівлі марихуановмісних продуктів різняться залежно від регіону, але покупцю має бути 18 років. Крім того, на більшості провінціях та територіях відтепер коноплі можна вирощувати вдома, хоч їхня кількість передбачена законом, повідомляє Укрінформ.

Вживання марихуани у медичних цілях дозволене в Канаді вже багато років, але тепер для її придбання направлення від лікаря не потрібне. Їстівні товари із рослини поки під забороною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джастін Трюдо засвітився у стильній вишиванці

Слабко розвинений роздрібний продаж марихуани. Жителі Онтаріо, найбільш населеної провінції Канади, сьогодні отримали законний доступ лише до онлайн продажів марихуани. Фізичні магазини тут з'являться щонайменше весною.

У процесі підготовки до легалізації суттєво посилили покарання за керування транспортним засобом під наркотичним впливом. Правоохоронці також отримали новітні засоби для виявлення вмісту каннабіноідів у крові водіїв.

За попередніми підрахунками, дохід від легалізації марихуани наступного року становитиме близько 8 млрд дол.

Легалізація марихуани - одна з найбільш суперечливих передвиборних обіцянок прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо. Але вона дозволила йому заручитися підтримкою значної частини молодих виборців. Первинний план передбачав повну легалізацію до 1 липня цього року. Через тривалі парламентські дебати із цього питання, зняття заборони довелося відкласти.

На переконання Трюдо, виведення марихуани з тіні дозволить позбавити доходів злочинні угрупування, обмежити доступ до цього наркотику неповнолітніх та підвищити загальну безпеку в країні.

Зараз ви читаєте новину «На всій території Канади офіційно легалізували марихуану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути