неділя, 26 січня 2020 11:56

Гра в законність. Путін доручив переглянути справу Котова

Гра в законність. Путін доручив переглянути справу Котова
Костянтин Котов неодноразово відвідував полонених українських моряків із катерів "Бердянськ" та "Нікополь"

Генпрокурор Росії Ігор Краснов повинен до 31 березня доповісти про результати перевірки вироку російському активісту Костянтину Котову, йдеться в дорученнях президента РФ Володимира Путіна.

Президент РФ Володимир Путін доручив перевірити законність вироку активісту Костянтину Котову, засудженого на чотири роки колонії загального режиму за статтею про неодноразове порушення правил участі в мітингах. Про це йдеться в дорученнях Путіна за підсумками прес-конференції, що відбулася 19 грудня 2019 року, опублікованих на сайті Кремля 24 січня. Повідомляє gordonua.com

"Організувати перевірку законності і обгрунтованості обвинувальним вироком щодо Котова, при наявності підстав вжити заходів прокурорського реагування", - йдеться в тексті.

Відповідальний за виконання - генпрокурор РФ Ігор Краснов, він повинен доповісти про виконання до 31 березня.

Костянтин Котов - 34-річний московський опозиційний активіст, який виходив з одиночними пікетами проти політичних репресій і поліцейського свавілля.

З березня по серпень 2019 року поліція неодноразово затримувала Котова на акціях протесту в Москві. У серпні активіста затримали після того, як він вийшов на неузгоджену акцію протесту біля будівлі адміністрації президента РФ.

Котов неодноразово виходив з одиночними пікетами на підтримку українських політв'язнів, виступав проти анексії Криму Росією, займався організацією передачі продуктів українським військовополоненим морякам в СІЗО Москви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гіркін вимагає від Путіна референдум про приєднання Донбасу

Тверський райсуд Москви 5 вересня 2019 року виніс вирок активістові - чотири роки в'язниці. У листопаді його етапували в колонію. Правозахисники російського центру "Меморіал" визнали Котова політв'язнем.

Зараз ви читаєте новину «Гра в законність. Путін доручив переглянути справу Котова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути