середа, 15 травня 2019 07:44

"Готові до будь-якого контакту" - про що говорили Путін та Помпео

"Готові до будь-якого контакту" - про що говорили Путін та Помпео
Майкл Помпео та Володимир Путін обговорили можливість зустрічі лідерів РФ і США. Фото: rambler.ru

Держсекретар США Майкл Помпео та президент Росії Володимир Путін обговорили можливість контактів лідерів РФ і США на саміті G20. Москва чекає конкретних пропозицій.

"Також було порушене питання про проведення можливого контакту між президентом Росії і президентом США, зокрема в рамках червневого саміту "двадцятки" в Японії". Ми готові до будь-якого контакту, ми можемо "на ногах" поговорити з президентом Трампом, можемо сісти для більш грунтовної бесіди, все залежить від того, як будуть налаштовані наші американські партнери", - повідомив помічник президента РФ Юрій Ушаков, передає російське агентство ТАСС.

Сам Помпео зазначив, що ініціатива покращити відносини США з Росією полягає в тому, щоб знайти рішення у питаннях, які мають спільний інтерес, а також "добитися прогресу в розблокуванні деяких найскладніших проблем, які стоять перед нами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США хочуть ввести санкції проти будівельників "Північного потоку-2"

"Є моменти, де ми маємо дуже різні підходи. Ви згадали про Україну. Ми маємо різні погляди на те, як повинно просуватися українське питання", - зауважив Помпео в розмові з журналістами, стенограму якої поширив Держдепартамент США.

Вашингтон буде посилювати тиск на Росію в сферах, де його позиція не збігається з настроями Москви. Але готовий співпрацювати з нею в боротьбі з тероризмом. Помпео зізнався, що з деяких питань у США і РФ "радикально різні" бачення ситуації. У цих сферах вони збираються захищати інтереси Америки.

Зараз ви читаєте новину «"Готові до будь-якого контакту" - про що говорили Путін та Помпео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути