Ексклюзиви
вівторок, 14 травня 2019 08:27

У США хочуть ввести санкції проти будівельників "Північного потоку-2"

У США хочуть ввести санкції проти будівельників "Північного потоку-2"
Укладання трубопроводу "Північний потік-2". Фото: REUTERS.

Сенатор-республіканець від Техасу Тед Круз і сенатор-демократ від Нью-Гемпширу Джин Шейхін запропонували Конгресу США законопроект, який направлений проти російського газопроводу "Північний потік-2".

Обидва сенатори входять в комітет з міжнародних відносин Конгресу США. Запропонованим документом вони хочуть посилити тиск на важливий для Росії енергетичний проект, передає Bloomberg.

Відповідно до законопроекту, обмежувальні заходи будуть прийматися щодо суден, які ведуть укладання трубопроводу. Зокрема, сенатори пропонують заборонити в'їзд на територію США і заморозити фінансові активи осіб, що продають або здають в оренду морські судна для будівництва "Північного потоку-2". Крім того, цілу низку обмежень пропонується ввести проти тих, хто надає фінансову чи технічну підтримку, а також забезпечує страхування таких суден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захищає "Північнічний потік-2", хоча розуміє, що це "брудна оборудка" — екс-посол США про позицію Меркель

Американські законодавці пропонують звернути особливу увагу на діяльність двох будівельних компаній - швейцарського підрядника Allseas і італійської фірми Saipem. Вони займаються укладанням труб для "Північного потоку-2", додає Foreign Policy.

Як повідомив виданню один із помічників сенатора-республіканця, знайомий з ходом роботи над законопроектом, за зразок були взяті минулі дії США, спрямовані проти нафтового експорту Ірану.

Президент США Дональд Трамп і прем'єр-міністр Словаччини Пітер Пеллегріні наголосили на неприпустимості використання енергетичних проектів, включаючи Nord Stream 2 (Північний потік-2), в якості геополітичної зброї.

Зараз ви читаєте новину «У США хочуть ввести санкції проти будівельників "Північного потоку-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути