Ексклюзиви
четвер, 03 грудня 2020 18:34

Готель віддали на потребу безхатьків

Готель віддали на потребу безхатьків
Ібрагім у своєму готельному номері / Reuters

У Парижі готель у центрі міста віддали на потреби безхатьків.

У звичайний час готель Avenir Montmartre приваблює туристів виглядом на Ейфелеву вежу, але пандемія COVID-19 відлякала туристів. Замість цього заклад відкрив двері для безхатьків. Його керівництво передало кімнати на рік благодійній організації Emmaus Solidarite, яка тепер використовує їх для розміщення людей, які в іншому разі ночували б на вулиці. Про це пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безхатько знайшов $17 тис. і віддав їх на благодійність

Якби не кімната в цьому готелі, Ібрагім, прохач притулку із африканської країни Малі, спав би на кухні ресторану, де він час від часу працює. Або на вулиці.

"Коли приїхав у Париж, нікого не знав. Ночував у тимчасових приміщеннях, іноді спав на кухні або біля сміттєвого бака. Іноді знаходжу невелику роботу, заробляю 30-50 євро, і знову виходжу на вулицю. Коли маю гроші, то плачу за ніч у хостелі, яка коштує 30 євро. Але не можу так жити весь час", - каже Ібрагім.

В готелі Avenir Montmartre вартість номерів частково покривається за рахунок благодійних коштів. Жителі отримують 3-разове харчування в залі для сніданків готелю. У кожному номері є телевізор і душова кабіна.

Благодійний фонд покриває витрати також за рахунок державної допомоги. За словами генерального директора Emmaus Бруно Мореля, багато безхатьків страждають фізичними чи психічними захворюваннями через життя на вулиці та перенесені травми. За його словами, мета благодійної організації - допомогти їм розірвати порочне коло бездомних.

Зараз ви читаєте новину «Готель віддали на потребу безхатьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути