четвер, 08 жовтня 2020 08:00

Гінеколог таємно запліднив 17 жінок

Гінеколог таємно запліднив 17 жінок
Нідерландський гінеколог таємно запліднив 17 жінок. Фото: pixabay.com

В Нідерландах гінеколог Ян Вільдшут запліднив щонайменше 17 жінок, які вважали, що отримують сперму від анонімних донорів.

Про інцидент розповіли в лікарні в місті Зволле на сході країни, де працював медик із 1981 по 1993 рік. Дізнавшись про обман у 2019 році, клініка вирішила оприлюднити інформацію, щоб "сприяти більшій прозорості" у питанні донорства сперми, пише Daily mail.

Це вперше вдалося дізнатися про батьківство саме через комерційну базу даних, коли дитина виявила збіг своєї ДНК з племінницею Вільдшута (померла в 2009 році), зазначає нідерландська газета De Stentor.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відео з прихованої камери в кабінеті гінеколога зливали на порносайт

"Ми ніколи не підозрювали, що він міг бути донором", – сказав виданню батько одного із біологічних синів гінеколога. Водночас чоловік додав, що лікар справляв враження доброзичливої та чесної людини.

У лікарні повідомили, що біологічні діти Вільдшута, яких підтвердили за допомогою ДНК-тестів, та його сім'я регулярно контактують і мають гарні стосунки між собою.

Гінеколог-запліднювач уже помер. Нідерландська інспекція з питань охорони здоров'я та молоді відмовилася відкривати справу, оскільки на той час лікування безпліддя не регулювалося законодавством.

В Сполучених Штатах Америки жінка, яка 10 років перебуває у вегетативному стані, народила дитину. За цим фактом поліцейські розпочали розслідування щодо сексуального насильства в медзакладі. Адже жінка весь час перебувала у своїй кімнаті у медичному центрі у місті Фенікс, штат Арізона.

Зараз ви читаєте новину «Гінеколог таємно запліднив 17 жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути