Ексклюзиви
середа, 18 травня 2022 15:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Німеччина зачинить офіс ексканцлера Шредера за підтримку Путіна

Німеччина зачинить офіс ексканцлера Шредера за підтримку Путіна
Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер відмовився засудити президента РФ Володимира Путіна за вторнення в Україну. Фото: eastnews.ua

Колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шредера позбавлять офіса, що фінансується державою, через його підтримку президента РФ Володимира Путіна.

Працівників, які залишаться, займуть в інших містах, повідомляє Reuters.

Всі лідери Німеччини зазвичай отримують посаду, що фінансується державою, коли залишають уряд, але три партії, що складають владну коаліцію нинішнього канцлера Олафа Шольца, погодилися з парламентською пропозицією скасувати посаду Шредера.

Вони прийняли це рішення після того, як Шредер відмовився засудити Путіна, якого він досі називає своїм близьким другом, незважаючи на вторгнення Росії в Україну.

Німецькі ЗМІ повідомляють, що Шредер заробляє на роботі в російських державних енергетичних компаніях суми, що перевершують €400 тис., які німецька держава витрачає на офіс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина передала Україні 2,5 тис. протитанкових гранатометів

"Бюджетний комітет зазначає, що колишній канцлер Шредер більше не виконує ніяких обов'язків, що випливають з його колишньої посади", - йдеться в спільній пропозиції сторін.

Шредер, як і Шольц, - соціал-демократ, є фігурою, найтісніше пов'язаною з німецькою політикою "змін через торгівлю" - доктриною, згідно з якою тісні економічні зв'язки були найкращим способом приборкати й інтегрувати східного сусіда Європи.

Але критики кажуть, що війна в Україні є яскравою ілюстрацією провалу цієї політики, і звинувачують Шредера, який як канцлер спонсорував будівництво нових газопроводів, в поглибленні енергетичної залежності Німеччини від сусіда, який тепер став вороже налаштованим.

Шредер завжди говорив, що його стосунки з Путіним є важливим каналом зв'язку з людиною, яку світ не може дозволити собі ігнорувати. Однак його поїздка в Москву, щоб просити Путіна припинити війну, не дала очевидних результатів.

Невдоволення позицією Шредера торкнулося і його найближчих колег: всі чотири працівники його бюро попросили нові призначення протягом декількох днів після початку війни.

Згідно з рішенням, усім співробітникам, що залишилися, тепер буде доручено згорнути офіс, а його файли будуть збережені для державних архівів.

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер кілька годин розмовляв із президентом Росії Володимиром Путіним 13 березня. Розмова стосувалася припинення війни в Україні. Хоча не повідомляється, чого вдалося цим досягти.

30 квітня міністр фінансів ФРН Крістіан Лінднер запропонував позбавити Шредера державного фінансування його офіса за те, що він не має наміру розривати ділові зв'язки з Росією.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина зачинить офіс ексканцлера Шредера за підтримку Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути