понеділок, 24 жовтня 2022 14:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Генсек НАТО назвав мету Путіна в масованих ударах по Україні

Генсек НАТО назвав мету Путіна в масованих ударах по Україні
Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив про посилення підтримки України. Фото: facebook.com/NATO

Президент РФ Володимир Путін масовими обстрілами українських міст намагається знизити рішучість українців чинити опір жорстокому російському вторгненню.

Однак він зазнає невдачі, як і у всіх попередніх випадках. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю програмі DW Conflict Zone.

За словами генсека, дії російських військ укотре доводять, що йдеться про жорстоку війну.

"На наших очах гине цивільне населення, атакуються об'єкти критичної інфраструктури. Тому важливо, щоб НАТО, а також партнери Альянсу продовжували надавати підтримку Україні", – наголосив Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вісім місяців війни: важкий шлях боротьби українців у фото

Він звернув увагу, що зброя, яку постачають Україні партнери, має велике значення.

"Українці вже досягли успіху, збивши багато російських ракет і безпілотників. У майбутньому ситуація зміниться ще сильніше, тому що зараз активізуються союзники. Так, Німеччина щойно поставила новітні сучасні системи ППО. На зустрічі міністрів оборони країн НАТО минулого тижня США і ще кілька союзників оголосили про виділення Україні нових систем та великої кількості боєприпасів і матеріалів для систем, що вже використовуються", – додав генсек НАТО.

22 жовтня Росія знову здійснила масовану ракетну атаку на енергетичні об'єкти України. Ворог вдарив по магістральних мережах західних регіонів. Масштаб пошкоджень співставний або може перевищувати наслідки атаки 10–12 жовтня.

З 10 жовтня внаслідок ударів РФ було зруйновано 30% українських електростанцій. Це спричинило масові відключення світла. Україна втратила 4 тис. МВт породжувальних потужностей. Росія вже завдала збитків Україні на мільярди доларів.

Ударами по енергетичній інфраструктурі Москва намагаються послабити волю України до боротьби. Також – змусити Кабмін застосувати додаткові ресурси для захисту цивільної та енергетичної інфраструктури замість того, щоб спрямувати їх на контрнаступ на сході й півдні, пояснили американські військові аналітики.

Зараз ви читаєте новину «Генсек НАТО назвав мету Путіна в масованих ударах по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути