субота, 26 жовтня 2024 18:57

Газета The Washington Post не підтримала жодного з кандидатів у президенти США вперше за 36 років

Газета The Washington Post не підтримала жодного з кандидатів у президенти США вперше за 36 років
Газета The Washington Post не підтримала жодного з кандидатів у президенти США вперше за 36 років. Фото: 24tv.ua

Американська газета The Washington Post у 2024 році не підтримала жодного з кандидатів на пост президента США вперше за 36 років.

Рішення ухвалив власник WP Джеф Безос. Його було оголошено за 11 днів до виборів президента, повідомляє The Washington Post.

У виданні зазначають, що таке рішення засудили читачі, політичні діячі й коментатори ЗМІ.

Зокрема, оглядач і головний редактор відділу громадської думки Роберт Каган подав у відставку на знак протесту. До нього приєдналися ще 11 оглядачів The Washington Post, які підписали статтю, що засуджує це рішення.

"Ми усвідомлюємо, що це буде сприйматися різними способами, в тому числі як мовчазна підтримка одного кандидата, або як засудження іншого, або як зняття відповідальності. Це неминуче", - зауважив генеральний директор газети Вільям Льюїс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Набридли обоє. Американські виборці втомилися від президентських перегонів, а кандидати шукають способи як збільшити явку

Крім того, він додав, що рішення нібито є заявою на підтримку "здатності читачів ухвалювати рішення".

Як повідомляє WP, через кілька годин після оголошення група оглядачів Washington Post, серед яких лауреат Пулітцерівської премії Юджин Робінсон і колишня заступниця редактора редакційної сторінки Рут Маркус, охарактеризували це рішення як "жахливу помилку".

"Це момент, який установа має прийняти, чітко підтвердити свою відданість демократичним цінностям, верховенству права та міжнародним альянсам, а також загрозу, яку представляє для них Дональд Трамп - точні моменти, які висловило The Post, підтримуючи опонентів Трампа у 2016 і 2020 роках", - наголосив Маркус.

Також у виданні розповіли, що цього тижня мільярдер і власник Los Angeles Times Патрік Сун-Шіонг заблокував заплановану підтримку Камали Гарріс, через що редактор редакційної статті газети подав у відставку.

Кандидати у президенти США Камала Гарріс та Дональд Трамп зрівнялися за рівнем підтримки у сімох ключових штатах.

Нове опитування свідчить, що вони йдуть нарівні - з 49% підтримки у штатах Аризона, Джорджія, Мічиган, Невада, Північна Кароліна, Пенсильванія та Вісконсин. Статистична похибка опитування складає 1%.

Зараз ви читаєте новину «Газета The Washington Post не підтримала жодного з кандидатів у президенти США вперше за 36 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути