пʼятниця, 17 грудня 2021 17:09

ФСБ "ліпить" справу про українських "неонацистів"

ФСБ "ліпить" справу про українських "неонацистів"
ФСБ РФ знову лякає росіян українськими "неонацистами". Фото: kubnews.ru

Федеральна служба безпеки РФ сфабрикувала справу про українських "неонацистів".

Там заявили про нібито блокування підготовки насильницької акції проти журналіста у Ростовській області. Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на пресслужбу ФСБ РФ.

Як зазначається, насильницька акція готувалася нібито за вказівкою ватажка української неонацистської організації "М.К.У.". А російським силовикам вдалося затримали її 42-річного виконавця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Фабрикують справи на рівні ФСБ" - правозахисниця розповіла абсурдні історії затримань в Криму

"У Ростовській області затримали громадянина Росії, причетного до підготовки за вказівкою ватажка неонацистського радикального молодіжного угруповання "М.К.У." громадянина України Єгора Краснова, насильницької акції щодо представника російських ЗМІ, що спеціалізується на підготовці журналістських матеріалів з української проблематики", - йдеться в повідомленні.

У пресслужбі додали, що вдома у затриманого вилучили компоненти саморобних бомб, засоби зв'язку, інструкції зі збору та експлуатації, "пропагандистські, екстремістські матеріали".

Після перевірок та досліджень там планують прийняти процесуальне рішення – під яку статтю підпадають вищевказані дії для відкриття кримінальної справи.

Журналіста Романа Цимбалюка обвинувачують у Росії за нібито "розпалювання міжнаціональної ворожнечі". Він - єдиний український журналіст, який має акредитацію в Росії та проживає там.

Адвокат Микола Полозов повідомляє, що Цимбалюка обвинуватили в екстремізмі. Збираються порушувати кілька адміністративних справ.

Раніше російські пропагандисти передавали, що журналіста викликають до прокуратури у справі про екстреміст. Але повісток він не отримував.

Зараз ви читаєте новину «ФСБ "ліпить" справу про українських "неонацистів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути