субота, 24 вересня 2022 06:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Франція взялася за злочини, скоєні щодо французів під час війни Україні

Франція взялася за злочини, скоєні щодо французів під час війни Україні
Франція почала розслідувати сім справ. Фото: pixabay.com

У Франції розслідують сім справ щодо злочинів, скоєних проти французів під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Розслідуванням займається Національна антитерористична прокуратура Франції (PNAT), розповів глава відомства Жан-Франсуа Рікар в інтерв'ю AFP.

"Ми налаштовані вкрай рішуче. Ми не відкриваємо розслідування для проформи, просто щоб оголосити про це. Ми відкриваємо розслідування, щоб зрештою встановити відповідальних і щоб відбулися суди – у Франції чи деінде", – наголосив Рікар.

За його словами, злочини стосуються зокрема загибелі франко-ірландського журналіста П'єра Закревські у Горенці під Києвом, та журналіста каналу BFMTV Фредеріка Леклерка Імхоффа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ вчиняє воєнні злочини в Україні – комісія ООН

Для проведення слідчих дій очільник антитерористичної прокуратури Франції разом із групою експертів відвідав протягом 12-16 вересня Київщину. За словами Рікара, співпраця з українськими суддями й правоохоронцями "була тотальною".

Під час перебування в Україні французькі слідчі вивчали речові докази й фіксували їх у цифровому форматі, а також збирали покази свідків. Очільник PNAT відзначив роботу українських правоохоронців і додав, що співпраці з російською стороною "у планах немає".

Напередодні міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна оголосила, що її країна відправить в Україну місію підтримки для слідчих, які розслідують скоєні в Ізюмі Харківської області воєнні злочини.

Зараз ви читаєте новину «Франція взялася за злочини, скоєні щодо французів під час війни Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути