Ексклюзиви
пʼятниця, 23 вересня 2022 06:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Франція допоможе розслідувати воєнні злочини Росії в Україні

Франція допоможе розслідувати воєнні злочини Росії в Україні
Міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна заявила про відправку групи слідчих для розслідування воєнних злочинів Росії в Україні. Фото: radiosvoboda.org

Франція відправить ще одну групу слідчих для розслідування воєнних злочинів Росії в Україні.

Слідчі, зокрема, працюватимуть на місці виявлення масового поховання в деокупованому Ізюмі. Про це заявила міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна на засіданні Ради безпеки ООН 22 вересня, повідомляє Радіо Свобода.

Вона нагадала, що Франція вже надавала допомогу в розслідуванні воєнних злочинів армії Росії на Київщині. Тоді дві групи слідчих протягом двох місяців допомагали українським правоохоронцям у розслідуванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вбиває мирних жителів України – за добу загинули дев'ять людей

"Тепер, коли світові стало відомо про нові злочини в Ізюмі, ми вирішили направити ще одну місію підтримки слідчих на місця. Тому що там, де Росія діє, використовуючи пропаганду та дезінформацію, правосуддя має спиратися на фактах та доказах", – заявила Колонна.

Вона додала, що Париж також підтримує діяльність Міжнародного кримінального суду, який займається справами про воєнні злочини Росії.

На території звільненого Ізюма може бути більш як три місця масових поховань. Кількість жертв серед місцевого населення росте. Про це розповів заступник Ізюмського міського голови Володимир Мацокін під час брифінгу 22 вересня.

Всього на місці масового поховання у звільненому Ізюмі було виявлено понад 450 тіл людей, убитих російськими окупантами. 450 тіл цивільних людей – зі слідами насильницької смерті та тортур. Серед них є діти та військовослужбовці.

Зараз ви читаєте новину «Франція допоможе розслідувати воєнні злочини Росії в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути