субота, 18 вересня 2021 02:34

Франція відкликає послів із США та Австралії 

Франція відкликає послів із США та Австралії 
Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан оголосив про відкликання послів із США та Австралії. Фото: slovoidilo.ua

Франція хоче відкликати послів із США та Австралії для консультацій після підписання угоди про створення альянсу цих країн з Великобританією під назвою AUKUS.

Про це заявив міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан, посилаючись на вказівку президента Еммануеля Макрона, повідомляє телеканал Al Jazeera.

Французька влада назвала неприйнятною поведінку Австралії, яка розірвала контракт на покупку французьких неядерних підводних човнів на користь атомних підводних човнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США, Велика Британія й Австралія підписали пакт протидії Китаю

Австралія, США і Велика Британія оголосили про новий тристоронній альянс з безпеки, включаючи спільні зусилля з надання допомоги австралійським військовим в придбанні атомних підводних човнів.

Лідери трьох країн представили альянс, який отримав назву AUKUS, у середу, 15 вересня. Вони підкреслили, що підводні човни будуть ядерними, але без самих ядерних боєголовок.

Зараз ви читаєте новину «Франція відкликає послів із США та Австралії ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути