Ексклюзиви
пʼятниця, 12 лютого 2021 12:26

Фейкова мільйонерка родом з Росії оригінально розплатилася з боргами

Фейкова мільйонерка родом з Росії оригінально розплатилася з боргами
Звинувачену в шахрайстві Анну Сорокіну випустили з тюрми достроково. Фото: nypost.com

Уродженку Росії, якій вдалося переконати гламурну тусовку Нью-Йорка в своїй приналежності до родини німецького нафтового магната, 12 лютого випустили з американською тюрми.

Покрити борги за свої шахрайські дії жінка зможе з грошей, отриманих за передачу прав на екранізацію історії, повідомляє "ВВС-Україна".

Уродженка Росії, а зараз німецька громадянка Анна Сорокіна успішно видавала себе за німецьку спадкоємицю Анну Делві зі статками в $60 млн. Народилася 1991 року в Домодєдово, Росія. У 16-річному віці разом із батьками переїхала до Німеччини, де згодом отримала громадянство та закінчила середню школу в місті Ешвайлер.

2016-го Сорокіна переїхала до Нью-Йорка. Під вигаданим прізвищем Делві 25-річна Анна стала завсідницею дорогих готелів та елітних ресторанів. Так успішно влилася в нью-йоркську гламурну тусовку, видаючи себе за доньку німецького нафтового магната, дипломата або просто багатія. Насправді, за повідомленням ЗМІ, її батько після переїзду до Німеччини спочатку працював водієм вантажівки, згодом відкрив фірму з обслуговування охолоджувального обладнання.

Майже рік Сорокіна за чужий рахунок вела розкішний спосіб життя. Відвідувала елітні ресторани, мешкала в дорогих готелях та заводила знайомства з впливовими людьми, у яких нерідко позичала гроші. Жертвами шахрайки ставали відомі люди.

Наприклад, одного разу, коли в Марракеші відмовилися приймати її дебетову картку, Сорокіна-Делві вмовила свою супутницю, фоторедактора журналу Vanity Fair Рейчел Вільямс, оплатити поїздку, яка обійшлася в $62 тис. Ця сума перевищувала річну зарплатню Вільямс . Згодом вона розповіла, що Сорокіна зрештою повернула їй тільки $5 тис. Завдяки зв'язкам та махінаціям, шахрайці також вдавалося отримувати кредити в банках. Ці гроші так само витрачалися на розкішне життя.

Серед іншого, Сорокіну звинуватили у спробі отримати позику на суму $22 млн у двох банках - нібито для відкриття приватного нічного клубу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США посадили українця, який відмивав гроші в інтернеті

Затримали шахрайку в США 2017 року. А 2019-го ув'язнили за звинуваченнями в шахрайстві та крадіжках послуг у фінансових установах, фешенебельних готелях, а також у приватних осіб. Прокуратура інкримінувала їй викрадення $275 тис. Покарання відбувала у в'язниці в місті Олбані.

Анну Сорокіну звільнили достроково 12 лютого - невдовзі після того, як вона публічно розкаялася у вчиненому.

"Я просто хочу сказати, що мені дійсно соромно за те, що я зробила. Я повністю розумію, що чимало людей страждали, коли я думала, що не роблю нічого поганого", - заявила вона.

Тепер на жінку може чекати депортація до Німеччини. Але спершу доведеться покрити збитки, яких зазнали потерпілі у справі. Джерелом сплати боргів стануть 320 тис., отримані за право на екранізацію її історії, над якою зараз працює стримінговий сервіс Netflix.

Хоча американське законодавство забороняє осудженим злочинцям використовувати кошти, отримані внаслідок своїх злочинів, включно з літературними та іншими гонорарами, суддя Річард Платкин зробив для Сорокіної виключення, щоб вона змогла виплатити компенсації постраждалим.

Державний департамент США обіцяє $1 млн за інформацію про українців Артема Радченка й Олександра Єременка. Їх Сполучені Штати звинувачують у транснаціональній кіберзлочинності. Обвинувачення проти двох українців висунули після того, як у січні 2020-го Секретна служба США провела розслідування. Їх звинувачують у махінаціях із цінними паперами, електронними транзакціями.

Зараз ви читаєте новину «Фейкова мільйонерка родом з Росії оригінально розплатилася з боргами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути