субота, 14 січня 2017 06:28

Facebook почистять від фейків та агресії

Facebook почистять від фейків та агресії

У Німеччині посилюють боротьбу з коментарями в соціальних мережах, які розпалюють ненависть, а також фейковими новинами. Якщо заборонений контент не буде видалений, соцмережі загрожують штрафи.

Про це пише газета Rheinische Post з посиланням на розмову голови фракції ХДС/ХСС у бундестазі Фолькера Каудера і міністра юстиції ФРН, соціал-демократа Хайко Маса.

Правляча коаліція хоче, щоб Facebook, Twitter та інші інтернет-сервіси мали легкодоступні відділи скарг і реагували протягом 24 годин.

Інтернет-платформи погано виконують вимоги закону видаляти агресивні коментарі та фейкові новини наклепницького характеру, вважають політики. Тому, на їх думку, тепер слід вимагати дотримання чітких термінів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Twitter звинуватили у сприянні терористам

"Ми сподіваємося, що практика видалення в Facebook буде значно поліпшена", - сказав Хайко Мас в інтерв'ю Rheinische Post.

Він пригрозив "негайними правовими наслідками", якщо в ході моніторингу, який буде проведено в найближчі тижні, з'ясується, що стирається замало неприйнятного контенту.

Сім'ї загиблих у терактах в Брюсселі та Парижі подали до суду на Twitter. Звинувачують у сприянні інформаційній кампанії терористів. Родичі загиблих стверджують, що Twitter продовжує сприяти терористам попри численні скарги. Вони вимагають компенсації та штрафних санкцій проти соцмережі.
Зараз ви читаєте новину «Facebook почистять від фейків та агресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути