Ексклюзиви
четвер, 13 вересня 2018 14:20

Їздили на собор подивитись - підозрювані в отруєнні Скрипалів заговорили

Олександр Петров і Руслан Боширов, яких влада Британії підозрює в отруєнні колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки, дали інтерв'ю телеканалу RT. Чоловіки нібито самі зателефонували на мобільний головному редактору Маргариті Симоньян. "Вони відмовилися давати інтерв'ю кому-небудь іншому", - повідомила вона.

Олександр Петров і Руслан Боширов підтвердили: на фотографіях, які поширили британські спецслужби, зображені вони, пише BBC.

Автор: meduza.io
  "Планували, що і в Лондоні побуваємо, і поїдемо в Солсбері. Друзі нам давно вже радили відвідати це прекрасне місто", - розповіли в інтерв'ю Петров І Боширов
"Планували, що і в Лондоні побуваємо, і поїдемо в Солсбері. Друзі нам давно вже радили відвідати це прекрасне місто", - розповіли в інтерв'ю Петров І Боширов

"Ви хто?" - запитала Симоньян. "Ми ті, кого показували", - відповів Петров.

Чоловіки запевнили, що Петров і Боширов - їхні справжні прізвища. Сказали, що їздили до Солсбері як туристи.

"Друзі нам давно вже радили відвідати це прекрасне місто", - сказав Петров. "Туристичне місто, там є знаменитий собор", - додав Боширов.

"Із самого початку ми планували приїхати до Лондона і відірватися, грубо кажучи. Це була не бізнес-поїздка. Ми розпланували, що і в Лондоні побуваємо, і поїдемо до Солсбері", - сказав Петров.

"Ми приїхали до Солсбері 3 числа, намагалися погуляти містом, але так як місто було завалене снігом, нас вистачило рівно на півгодини, - продовжив Петров. - Ми їхали, щоб подивитися Стоунгендж, Олд Сарум, собор Діви Марії. Ми промокли, повернулися на вокзал і на найближчій електричці поїхали назад. Хвилин 40 ми провели на вокзалі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отруєння Скрипалів: понад 700 російських бізнесменів у Британії можуть втратити візи

Маргарита Симоньян не сумнівається, що розмовляла з людьми, які зображені на фотографіях британців.

"Чисто візуально вони схожі на опубліковані фотографії, паспорти збігаються та фотографії, і відео, ті матеріали, які британська сторона надала, досить однозначно показують, що це ці люди", - сказала вона в ефірі одного з російських телеканалів.

Симонян назвала Петрова та Боширова непублічними людьми, які побоюються, що преса може втрутитися в їхнє особисте життя.

"Вони були дуже налякані, схвильовані, навіть витирали піт з чола, хоча я спеціально в кабінеті зробила нижче температуру", - розповіла жінка.

Учора Російський президент Володимир Путін повідомив, що вони знайшли підозрюваних. Закликав Олександра Петрова та Руслана Боширова прийти до ЗМІ та розповісти про себе.

Зараз ви читаєте новину «Їздили на собор подивитись - підозрювані в отруєнні Скрипалів заговорили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути