середа, 12 вересня 2018 10:55

"Ми їх знайшли" - Путін розповів про отруйників Скрипалів

"Ми їх знайшли" - Путін розповів про отруйників Скрипалів
Володимир Путін закликав підозрюваних в отруєнні Скрипалів дати інтерв'ю. Фото: НВ

Російський президент Володимир Путін заявив, що підозрювані в отруєнні Сергія Скрипаля і його доньки Юлії Олександр Петров і Руслан Боширов є цивільними особами. Закликав їх прийти до ЗМІ та розповісти про себе.

"Ми, звичайно, подивилися, що це за люди, і знаємо, хто вони такі. Ми їх знайшли. Нічого там особливого і кримінального немає, запевняю вас. Це цивільні, звичайно", - заявив лідер Кремля на Східному економічному форумі у російському Владивостоку.

"Нехай вони прийдуть куди-небудь, ось до вас до засобів масової інформації. Сподіваюся, що вони самі з'являться і самі про себе розкажуть. Це буде краще для всіх ", - сказав Путін.

Справжні імена отруйників повідомив завербований "Аполлон"

Раніше російський опозиційний політолог Андрій Піонтковський сказав, що єдиний спосіб для Петрова та Боширова врятувати своє життя - прийти до ЗМІ та дати інтерв'ю. Так зробив нинішній депутат Держдуми Андрій Луговий. Він отруїв колишнього російського шпигуна Олександра Литвиненко полонієм. Потім у всьому зізнався в ЗМІ. Це врятувало йому життя, вважає політолог.

"Якщо Петров і Боширов найближчим часом не з'являться на публіці, значить, вони уже мертві", - підсумовує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія розв'язала світову війну за свідомість жителів планети - експерт

На початку тижня у британських ЗМІ з'явилася інформація, що підозрювані в отруєнні Скрипалів працювали у складі групи із 6 осіб під назвою "Чистильщики".

Обоє подавали запит на отримання візи під виглядом бізнесменів. Надали номери банківських рахунків, на яких лежали тисячі фунтів стерлінгів. Загальна кількість учасників операції - близько 10. Серед них - члени посольства Росії в Лондоні. Вони отримали дипломатичною поштою контейнери з отрутою. Потім Петров і Боширов забрали їх у спеціально визначеному місці.

Також ЗМІ повідомили, що британським спецслужбам відомі справжні імена 2 отруйників, які назвалися Петровим і Бошировим. Їх повідомив "Аполлон" - колишній співробітник російського посольства в Італії. Його завербували британські спецслужби.

4 тис. людей могли загинути від "Новачка" в Британії, підрахували експерти. ­2 російських розвідників під іменами Олександр Петров і Руслан Боширов прибули до Лондона 2 березня. Оселилися в готелі "Сіті стей хотел". За 2 дні приїхали до Солсбері й обробили отрутою ручку дверей будинку Скрипалів. Викинули контейнер, замаскований під парфуми. Пізніше його підняв британець Чарлі Роулі. Подарував співмешканці Дон Стерджесс. Жінка побризкала себе рідиною. Невдовзі померла. Чоловік вижив. Петрова й Боширова розшукуватиме Інтерпол.

Зараз ви читаєте новину «"Ми їх знайшли" - Путін розповів про отруйників Скрипалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути