середа, 22 липня 2020 14:48

Євросоюз погодив санкції проти російської розвідки

Євросоюз погодив санкції проти російської розвідки
Проти РФ та Китаю затвердили санкції в ЄС. Фото: Reuters

Санкції проти військової розвідки Росії у відповідь на кібератаки ухвалили посли Європейського Союзу в середу, 22 липня. Також обмеження стосуватимуться Китаю та Північної Кореї.

Крім того, на певних чиновників цих країн буде накладено візові обмеження, повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк у Twitter.

"Сьогодні посли ЄС вирішили ухвалити заморожування активів проти військової розвідки Росії та спецслужб Китаю і Північної Кореї через кібератаки WannaCry, NotPetya та Cloud Hopper", - написав Йозвяк.

За його словами, візові заборони та заморожування активів ухвалено для 6 російських та китайських чиновників. Їхні імена поки що не вказано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родину Кадирова США внесли до санкційного списку. Той відповів фото з кулеметами

Водночас Комітет із питань розвідки та безпеки парламенту Великої Британії (ISC) опублікував напередодні звіт про кібервтручання Росії. Також нагадав і про хімічну атаку в Солсбері. У Британії вважають, що санкції мають "потужний вплив" на представників російської еліти, тому підтримують нові обмеження від ЄС.

Нещодавно Міністерство фінансів Росії запланувало зниження витрат на державну програму озброєнь на найближчі 3 роки. Зменшення заплановано на рівні 5% бюджетних асигнувань. Журналісти підрахували, що таке урізання призведе до понад 225 млрд руб. втрат у військовій галузі РФ.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз погодив санкції проти російської розвідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути