Ексклюзиви
понеділок, 14 вересня 2020 12:40

Євросоюз не може накласти санкції на Білорусь – Кіпр блокує

Євросоюз не може накласти санкції на Білорусь – Кіпр блокує
Олександр Лукашенко / РАР

ЄС не зміг накласти санкції на владу Білорусі. Заблокував Кіпр. Нікосія вимагає натомість санкцій проти Туреччини за дії в Середземному морі.

Кіпр хоче гострішої реакції Євросоюзу проти влади в Анкарі. Турки вирішили видобувати нафту і газ в східному Середземномор'ї, які Греція та Кіпр вважають власною економічною зоною. Про це з посиланням на власні джерела пише польське інформагентство РАР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туристам, які інфікуються Covid-19 на Кіпрі, обіцяють оплатити відпочинок

Санкції проти білоруського керівництва мають стосуватися близько 40 осіб – влади країни та глав силових відомств, відповідальних за насильство проти учасників акцій протесту.

Влада Туреччини в разі конфлікту погрожує Євросоюзу новими хвилями біженців з країн Африки і Близького сходу. За угодою між ЄС і Туреччиною від 2016-го, більшість мігрантів залишилися в турецьких таборах для біженців. Лише сирійців там понад 3 млн. Анкара регулярно погрожує Євросоюзу відкрити для мільйонів біженців кордони та шлях на Балкани.

Минулого року Туреччина почала буріння в Середземному морі, біля Кіпру, для пошуку родовищ нафти і газу. Нікосія та Афіни вважають ці дії нелегальними. Питання щодо Туреччини і можливі санкції можуть розглянути на засіданні Європейської Ради 24-25 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз не може накласти санкції на Білорусь – Кіпр блокує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути