понеділок, 16 травня 2022 17:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Євросоюз має бути готовим довго підтримувати санкції проти Росії - Бербок

Євросоюз має бути готовим довго підтримувати санкції проти Росії - Бербок
Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок закликає добре підготуватися до санкцій. Фото: eastnews.ua

Євросоюз повинен бути готовим роками підтримувати санкції проти РФ. Про це сказала міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок перед засіданням Ради ЄС у Брюсселі.

Вона каже, що повна відмова від російської нафти є непростим кроком для ЄС. Є країни, які сильно залежні від російських енергоносіїв, передає DW.

"Коли ми робимо цей крок, то він повинен бути підготованим найкращим чином, адже його треба бути в змозі витримувати. Ми затверджуємо санкційні пакети, які, залежно від обставин, доведеться зберігати роками", - зазначила Бербок.

Вона закликала підготуватись до відмови від російських енергоносіїв, щоб вона не мала непереборних наслідків.

Міністерка не стала коментувати блокування Угорщиною ембарго на російську нафту. Сказала, що "є питання, які ще треба остаточно вирішити". Вона визнала, що це не відбудеться того ж дня. Додала, що "наступними днями ми досягнемо спільного результату, тут я дуже впевнена".

Бербок очікує, що на засіданні міністри країн ЄС погодяться на виділення додаткових 500 млн євро на закупівлю зброї для ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нафтове ембарго проти Росії зараз є першочерговим - Зеленський

Наголосила, що Україну потрібно продовжити підтримувати військово. Загальна сума виділених Євросоюзом грошей на зброю сягне 2 млрд євро.

Німеччина ще не збирається просити відшкодування постачання Україні зброї з цих коштів, бо є країни, для яких це важливіше.

Німеччина планує повністю відмовитися від постачання нафти з Російської Федерації вже до кінця 2022 року, навіть якщо Євросоюзові не вдасться запровадити шостий пакет санкцій. На такий крок підуть також у тому випадку, якщо нові санкції ЄС даватимуть можливість купувати російську нафту більш тривалий період.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз має бути готовим довго підтримувати санкції проти Росії - Бербок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути