неділя, 15 травня 2022 23:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Нафтове ембарго проти Росії зараз є першочерговим - Зеленський

Нафтове ембарго проти Росії зараз є першочерговим - Зеленський
Президент України Володимир Зеленський записав чергове відеозвернення. Фото: Українська правда

Час залежності Європи від російських енергоресурсів закінчується. Зараз першочерговим є нафтове ембарго проти Росії.

Президент України Володимир Зеленський записав чергове відеозвернення за результатами 81-го дня війни. У ньому він запевнив, що Офіс президента працює для посилення санкцій проти Росії, повідомляє Gazeta.ua.

"Ключове – зброя і фінансова підтримка для України. Щоб зберігати стабільність зараз, розпочинати відбудову зруйнованого Росією", заявив він.

В Офісі президента роблять все, щоб зберігати максимальну увагу світу до України. Інформація про українські потреби має бути постійно в новинах усіх держав.

"Сьогоднішні російські ракетні удари по Львівській області, обстріли Гуляйполя, Сєвєродонецька, Лисичанська, міст і громад Донецької області – вся жорстокість окупантів, яку Україна переживає щодня, призведе лише до того, що російські солдати, які виживуть, унесуть це зло із собою назад в Росію, бо відступатимуть", сказав голова держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Був упевнений, що нам каюк" - Арестович про бої біля ОП в перші дні війни

У понеділок Зеленський буде спілкуватись зі студентами 63 провідних американських та 2 канадських університетів, які обʼєднують сотні тисяч студентів і є великою експертною та дослідницькою спільнотою. Наприкінці травня буде звернення до студентів і викладачів Стенфордського університету.

Готується спілкування з українськими студентами провідних ВУЗів нашої держави.

"Звертаюсь до парламентів європейських держав-партнерів України. Наше завдання – це статус кандидата в члени Євросоюзу для України, а згодом і вступ до Євросоюзу за швидкою процедурою. Кожна держава та голос має значення. Найближчим часом звертатимусь до парламенту Люксембургу", запевнив президент.

На 23 травня заплановане звернення до учасників Форуму в Давосі. Цьогоріч конференція буде особливо важливою для нашої країни. Буде обговорюватися післявоєнне відновлення.

Продовжуються складні і делікатні переговори, щоб врятувати наших людей з Маріуполя, з "Азовсталі".

Очікується ухвалення Сполученими Штатами важливих рішень для нашої держави. Нового суттєвого пакету підтримки і детального опрацювання поновленої історичної програми "ленд-лізу".

Україна запропонує Росії "план Б" в разі відмови платити репарації за завдані внаслідок війни збитки. Заарештовуватимуть і реалізовуватимуть усе російське майно, заявив спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Зараз ви читаєте новину «Нафтове ембарго проти Росії зараз є першочерговим - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути