вівторок, 27 жовтня 2020 13:14

Європейська країна запровадила нічну комендантську годину

Європейська країна запровадила нічну комендантську годину
Фото: pixabay

Уряд Чехії оголосив про запровадження нічної комендантської години з 21:00 і до 5:00, починаючи з 28 жовтня. Про це повідомляє видання Novinky.

Винятки зроблять для поїздок на роботу, термінових поїздок для захисту життя, здоров'я або майна і для прогулянок з собакою в межах 500 м від будинку.

Магазини повинні закритися о 20:00 з середи (28 жовтня), а в неділю (1 листопада) всі точки роздрібного продажу будуть повністю закриті. Працюватимуть лише АЗС, аптеки, а також ресторани для видачі їжі на винос.

"Ми не бачимо того зниження, яке ми очікували в ці дні. Ми повинні вжити подальші заходи, які не завдадуть шкоди економіці, але забезпечать зменшення числа інфікованих", - сказав міністр охорони здоров'я Роман Примула після засідання уряду.

Кабінет міністрів також хоче почати комплексне тестування в будинках для людей похилого віку.

Поки що уряд відхилив спочатку розглянутий варіант посилення правил пересування людей протягом дня. Всі зазначені заходи діятимуть до 3 листопада включно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франції ввели надзвичайний стан: коронавірус набирає обертів

Уряд Словаччини схвалив рішення про запровадження з суботи, 24 жовтня, комендантської години на всій території країни, щоб стримати поширення коронавірусу. Паралельно готуються до масового тестування населення.

Зараз ви читаєте новину «Європейська країна запровадила нічну комендантську годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути