Ексклюзиви
четвер, 14 червня 2018 13:36

Європарламент бойкотує КС з футболу і вимагає від Путіна звільнити політв`язнів

Європарламент бойкотує КС з футболу і вимагає від Путіна звільнити політв`язнів
У Європейському парламенті закликають світових лідерів утриматися від відвідування Чемпіонату світу з футболу 2018 року в Росії

У Європейському парламенті закликають світових лідерів утриматися від відвідування чемпіонату світу з футболу 2018 року в Росії.

Питання бойкоту ЧС з футболу обговорювали під час дебатів на засіданні Європарламенту у Страсбурзі, пише УНІАН.

Депутат Європарламенту Чарльз Теннок заявив, що українські політв'язні Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух та інші протестують проти судового переслідування і свавільного позбавлення волі російською владою через висловлювання опозиційних поглядів.

"Сьогодні також розпочнеться Кубок світу з футболу під егідою ФІФА у Росії. Країна стане глобальним центром уваги впродовж наступного місяця. Моя група вимагає негайного та безумовного звільнення Сенцова і його співгромадян-бранців. Росія не має законної юрисдикції над ними за політичними мотивами", - сказав Теннок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Салах зможе зіграти на Кубку світу-2018 проти Росії

Інша депутат Європарламенту Ребекка Гармс заявила, що Кубок світу з футболу в Росії "затьмарений" через ситуацію із голодуванням Сенцова.

"Опозиційні сили в Росії зазнають переслідувань або тиску в контексті кримінальної відповідальності. Через чотири роки після завершення Олімпійських ігор у Сочі Володимир Путін нічого не зробив, аби зробити світ більш мирним", - сказала Гармс.

За словами депутата Європарламенту Петраса Аустрявічуса, ті, хто братиме участь у матчах чемпіонату, не стануть "ганебною частиною команди Путіна".

Сьогодні в Європарламенті відбудеться голосування за резолюцію щодо порушень прав людини в Росії, зокрема з огляду на справу Сенцова.

Під час дебатів абсолютна більшість євродепутатів висловилися з вимогою негайного звільнення Сенцова.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент бойкотує КС з футболу і вимагає від Путіна звільнити політв`язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути