понеділок, 07 лютого 2022 10:42

Естонія пригрозила Кремлю "оперативними санкціями" від ЄС і США

Естонія пригрозила Кремлю "оперативними санкціями" від ЄС і США
ЄС і США готові "оперативно реалізувати" всеохопний пакет санкцій проти РФ. Фото: pixabay.com

У разі нового вторгнення Росії в Україну Євросоюз і Сполучені Штати Америки готові "оперативно реалізувати" всеохопний пакет санкцій проти РФ.

Про це заявила прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас, пише ERR.

"Європейський союз і США підготували всеосяжний пакет санкцій, який ми готові оперативно реалізувати", - зазначила Каллас.

З такою заявою вона виступила після перемовин із президентом Франції Еммануелем Макроном. Вони обговорили питання європейської безпеки й нарощування Росією своїх військ навколо України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вторгнення Росії в Україну вплине на Європу - президент Естонії

"Попри інтенсивну дипломатію ми не бачимо ознак того, що Росія знижує військову напруженість. Навпаки, нарощування військ навколо України триває, а тепер російські війська й техніка дісталися і Білорусі", - наголосила Каллас.

Вона закликала Росію зробити "конкретні кроки" для зниження напруженості ситуації.

"Україна, Франція, Німеччина й Росія знову зустрічаються в "нормандському форматі" - це важливо для тиску на Росію за допомогою дипломатії, щоб вона відмовилася від воєнної загрози. Ми сподіваємося побачити прогрес у реалізації Мінських угод і підтримуємо зусилля Франції в цьому напрямі", - зауважила Каллас.

ЄС підготував пакет "жорстких і комплексних" санкцій проти Росії на випадок, якщо Кремль вдасться до нової агресії проти України. Вони містять обмеження на доступ до іноземного капіталу й контроль експорту. Санкції можуть серйозно зачепити близьке оточення президента РФ Володимира Путіна й олігархів, заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Міністр оборони України Олексій Резніков стверджує, що ситуація на кордоні з Російською Федерацією і Білоруссю щодо російських військ з позаминулого тижня не змінилася. Зараз російські війська нараховують майже 115 тис. наземного компоненту.

Зараз ви читаєте новину «Естонія пригрозила Кремлю "оперативними санкціями" від ЄС і США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути