неділя, 02 жовтня 2016 09:54

Естонія має єдиного кандидата в президенти

Естонія має єдиного кандидата в президенти
kremlinpress.com

В Естонії сьогодні відбудеться реєстрація кандидата в президенти країни. Про це повідомляє республіканська виборча комісія.

Для участі у виборах в парламенті висунутий один претендент - представник Естонії в Європейській лічильный комісії Керсті Кальюлайд. Вибори відбудуться 3 жовтня.

Під заявою про висунення Кальюлайд поставили свої підписи 90 депутатів парламенту зі 101. Відповідно до закону про вибори президента Естонії, для висунення в кандидати необхідно заручитися підтримкою не менше 21 депутата зі 101. Для обрання президентом необхідно набрати в ході 3-х турів голосування не менше 2/3 голосів складу парламенту або не менше 68 з 101.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Естонії знову відбудуться вибори

Це повторні вибори глави держави. 24 вересня жоден з кандидатів в президенти Естонії не зміг отримати більшість голосів Колегії виборців за підсумками двох турів.

Нинішній президент Тоомас Хендрік Ільвес пробув 2 п'ятирічних терміна. Згідно з конституцією, він не може більше займати цю посаду.

Зараз ви читаєте новину «Естонія має єдиного кандидата в президенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути