пʼятниця, 24 квітня 2020 08:41

Ще одна країна скасувала загальнонаціональний карантин

Ще одна країна скасувала загальнонаціональний карантин
Уряд Чехії ухвалив рішення скасувати загальнонаціональний карантин, який був введений в середині березня через епідемію коронавірусу. Фото: Business Insider

Уряд Чехії ухвалив рішення скасувати загальнонаціональний карантин, який був введений в середині березня через епідемію коронавірусу. Таке рішення було прийняте 23 квітня.

Карантин послаблять від сьогодні, 24 квітня, повідомляє Prague morning.

"Ми ухвалили рішення скасувати з п'ятниці, 24 квітня, заборону на вільне пересування громадян у Чехії", — повідомив міністр охорони здоров'я Адам Войтех.

Також з п'ятниці жителі країни зможуть виїжджати за кордон. При поверненні до країни потрібно буде пред'явити медичне підтвердження про негативний результаті аналізу на коронавірус або дотримуватися двотижневого домашнього карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейські країни починають послаблювати карантини

Уряд Чехії також переглянув схвалений раніше графік ослаблення інших обмежувальних заходів. Магазини та підприємства сфери послуг відкриються раніше, ніж очікувалося, повідомляє iDNES.cz.

У понеділок, 27 квітня, відкриються магазини з площею менше 2500 метрів, (крім тих, що розташовані у торгових центрах). Раніше очікувалося, що це станеться тільки наприкінці травня. Відкриються також фітнес-центри, зоопарки і вузи.

11 травня відкриються торговельні центри, перукарні, масажні салони і музеї. 25 травня буде відкрито кафе і ресторани і знято більшість інших обмежень.

Коли кордони країни відкриються на в'їзд для іноземців – поки невідомо.

У В'єтнамі скасували карантин, оскільки протягом останнього тижня не було жодного випадку захворювання на коронавірус. Але в масках ходити зобов'яжуть. Майже весь В'єтнам з 23 квітня повертається до звичного режиму роботи та підприємницької діяльності. Відкриваються ресторани, перукарні, магазини та всі інші заклади. Незабаром також поновлять і авіаперельоти.

Зараз ви читаєте новину «Ще одна країна скасувала загальнонаціональний карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути