понеділок, 14 вересня 2020 13:35

Ще 2 європейські лабораторії підтвердили наявність "Новичка" у крові Навального

Ще 2 європейські лабораторії підтвердили наявність "Новичка" у крові Навального
Уряд Німеччини заявив, що лабораторії Франції та Швеції підтвердили наявність у крові Навального "Новичка". Фото: Интерфакс

Міжнародні лабораторії Франції та Швеції підтвердили наявність слідів нервово-паралітичної речовини групи "Новичок" в аналізах російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це йдеться в заяві, розміщеній на сайті уряду Німеччини.

Зазначається, що Федеральний уряд Німеччини звернувся до партнерів із Франції та Швеції щодо незалежної оцінки німецьких висновків стосовно нових аналізів Навального. Результати огляду спеціальними лабораторіями в цих країнах підтверджують висновки німецьких фахівців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соратники Навального перемагають на виборах у містах РФ, відвіданих ним до отруєння

2 вересня 2020 року німецький уряд оголосив, що за ініціативи берлінської університетської клініки Шаріте спеціальна лабораторія Бундесверу провела токсикологічне дослідження з використанням зразків біоматеріалу Навального та надала однозначні докази присутності в організмі отрути "Новичок".

В уряді ФРН заявили, що це є серйозним порушенням Конвенції про хімічну зброю, тому до аналізу доказів у справі Навального було підключено ОЗХЗ. Ця організація також взяла зразки у Навального та вжила необхідних заходів для проведення їх дослідження в лабораторіях.

Країни G7 закликали Росію терміново прояснити, хто відповідальний за отруєння опозиційного політика Олексія Навального, і привести винних до відповідальності. Німеччина поінформувала партнерів по G7 про той факт, що клінічні та токсикологічні висновки медичних експертів Німеччини і спеціалізованої лабораторії Збройних сил Німеччини говорять про те, що пан Навальний є жертвою хімічної атаки із застосуванням хімічної нервово-паралітичної речовини з групи "Новичок", субстанції, розробленої Росією.

Зараз ви читаєте новину «Ще 2 європейські лабораторії підтвердили наявність "Новичка" у крові Навального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути