Ексклюзиви
середа, 09 вересня 2020 03:10

Отруєння Навального: країни G7 висловили вимоги до Росії

Отруєння Навального: країни G7 висловили вимоги до Росії
"Велика сімка" закликала розібратися в отруєнні Навального. Фото: ВВС

Країни G7 закликали Росію терміново прояснити, хто відповідальний за отруєння опозиційного політика Олексія Навального, і привести винних до відповідальності.

"Ми, міністри закордонних справ G7, закликаємо Росію терміново і в повній мірі прояснити, хто відповідальний за цей напад з отруєнням, і, маючи на увазі зобов'язання Росії в рамках Конвенції про заборону хімічної зброї, привести винних до відповідальності", заявили глави МЗС країн G7.

Німеччина поінформувала партнерів по G7 про той факт, що клінічні та токсикологічні висновки медичних експертів Німеччини та спеціалізованої лабораторії збройних сил Німеччини говорять про те, що пан Навальний є жертвою хімічної атаки із застосуванням хімічної нервово-паралітичної речовини з групи "Новичок", субстанції, розробленої Росією.

Напад на Навального - серйозний удар по демократії та політичній різноманітності в Росії. Він являє собою серйозну загрозу для тих чоловіків і жінок, які займаються захистом політичних і громадянських свобод, які Росія взяла на себе зобов'язання гарантувати. Ми закликаємо Росію виконати свої зобов'язання по Міжнародного пакту про громадянські і політичні права і гарантувати ці права, включаючи право на свободу вираження поглядів, своїм громадянам.

Ми продовжимо уважно стежити за тим, як Росія відреагує на міжнародні заклики дати пояснення жахливому отруєнню пана Навального".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко не збирався віддавати вагнерівців Україні - ЗМІ

2 вересня німецький уряд заявив, що Навального отруїли "Новічком". Сліди нервового агента в організмі опозиціонера виявили в спеціальній лабораторії Бундесверу.

Зараз ви читаєте новину «Отруєння Навального: країни G7 висловили вимоги до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути