вівторок, 05 лютого 2019 13:06

ЄС закликає діяти проти Росії

ЄС закликає діяти проти Росії
Європарламентарі засуджують дії Росії в Азовському морі і її неодноразові порушення територіальних вод і повітряного простору країн Балтійського регіону. Фото:image.zn.ua

Комітет з міжнародних справ Європейського парламенту прийняв резолюцію, в якій закликав до вибіркової взаємодії з Росією, підтримки санкцій проти Москви і скасування будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Відповідну резолюцію ухвалив комітет Європарламенту з міжнародних справ. За документ, який описує стан політичних відносин між ЄС і Росією, проголосували 27 членів комітету, 4 виступили проти, 15 утрималися, - повідомила прес-служба Європейського парламенту.

ЄС повинен співпрацювати з Росією тільки в тих сферах, які становлять спільний інтерес, а також необхідно переглянути чинну Угоду про партнерство та співробітництво (PCA).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путіна обматюкали на сайті Миротворець

Європарламентарі засуджують дії Росії в Азовському морі і її неодноразові порушення територіальних вод і повітряного простору країн Балтійського регіону. Також нинішні санкції повинні залишитися в силі, і ЄС повинен бути готовий до подальших дій проти окремих осіб.

Хоча члени Європарламенту із закордонних справ більше не хочуть розглядати Росію як стратегічного партнера, вони підкреслюють, що ЄС сьогодні є найбільшим торговельним партнером Росії і збереже цю позицію в найближчому майбутньому. Однак євродепутати повторюють свій заклик про скасування проекту "Північний потік-2", оскільки він підсилює залежність ЄС від поставок російського газу і загрожує внутрішньому ринку ЄС.

Європейський парламент розгляне резолюцію на Страсбурзькій пленарній сесії в березні.

Сполучені Штати Америки і Європейський союз розглядають можливість прийняття додаткових санкцій проти Росії, якщо влада країни не звільнять затриманих в Керченській протоці українських моряків.

Зараз ви читаєте новину «ЄС закликає діяти проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути