Ексклюзиви
середа, 01 червня 2022 21:18

Спецтема: Війна Росії проти України

ЄС заборонить російський газ, але не зараз - Кулеба

ЄС заборонить російський газ, але не зараз - Кулеба
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба каже, що ЄС рано чи пізно накладе ембарго на газ з РФ. Фото: eastnews.ua

Європейський Союз обов'язково запровадить ембарго на російський газ, але не в сьомому пакеті санкцій.

Деяким країнам, які критично залежать від російського газу, потрібно знайти технологічні рішення, сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону.

"Ще два місяці тому, коли ти говорив щось про нафтове ембарго людям в Європі, вони закочували очі й казали "ой ні, цього не буде, це так складно". Так само вони зараз говорять про газове ембарго. Я не думаю, що воно буде в сьомому пакеті, але я переконаний, що воно неодмінно буде", - сказав міністр.

ЄС планує стратегічно відмовитися від будь-якого газу, не лише російського. Перейти на зелену енергетику. Тому відмовки щодо газу з РФ - це "лицемірство і дуже слабкий аргумент з їхнього боку", каже Кулеба.

Гендиректор Оператора газотранспортної системи України Сергій Макогон повідомив, що Україна прагне в рамках нового пакету санкцій ЄС зупинити російський "Північний потік-1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шостий пакет санкцій вплине на розвиток Росії - канцлер Німеччини

"Готуємося приймати додаткові обсяги транзиту після зупинки "Північного потоку-1". Боремося, щоб зупинка ПП1 була вже в наступному пакеті санкцій", - написав він у Facebook.

Лідери Європейського Союзу погодилися запровадити часткову заборону на російську нафту. Санкції включатимуть тимчасовий виняток для трубопровідної нафти. ЄС заборонить закупівлю сирої нафти та нафтопродуктів із Росії, які доставляють морем.

Зараз ви читаєте новину «ЄС заборонить російський газ, але не зараз - Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути